Investitorul le promite cumpărătorilor că va termina blocurile dacă toţi sunt de acord să renunţe la pretenţiile financiare din instanţă.

sursa:www.6am.roDezvoltatorul complexului rezidenţial Planorama, situat în zona Doamna Ghica din Capitală, a primit un nou credit pentru continuarea construcţiei.

Reprezentanţii Euro Habitat condiţionează însă predarea locuinţelor către clienţi.

Cei care au achitat deja o bună parte din bani ar trebui să se angajeze printr-un act adiţional că renunţă de bunăvoie la toate penalităţile la care ar avea dreptul, dată fiind întârzierea finalizării cu mai bine de doi ani.

Euro Habitat a lansat proiectul Planorama, de circa 1.104 apartamente în anul 2005, construcţia primului bloc urmând să fie finalizată în vara lui 2007.

Cu conturile blocate

Unii clienţi au fost deja la discuţii şi au negociat eventualele modificări. „Termenul dat de bancă este 30 noiembrie. Între 24 şi 30 noiembrie trebuie să ne dăm acordul de principiu, toţi, 100%. Ulterior se semnează actele adiţionale. Pe data de 24 vor să vadă dacă mai are rost să continue.Dacă nu ne dăm acordul, banca îşi retrage linia de creditare, BSR (fond de investiţii israelian - n.r.) se retrag şi ei cu partea de finanţare propusă şi cu Dumnezeu înainte", spune Florin, unul dintre clienţii contactaţi deja de Euro Habitat.

 


Sursa

20 November 2009