Am putea spune ca se intampla si minuni pe piata imobiliara din Romania. Daca in urma cu cateva luni am fi fost tentati sa bifam inca un proiect imobiliar pe lista de falimente, se pare ca Planorama, reuseste sa gaseasca resursele necesare repunerii sale pe picioare.

sursa foto:wall-street.roDezvoltatorii anunta ca proiectul, localizat in cartierul Colentina pe strada Doamna Ghica, se indreapta spre finalizarea primului bloc din ansamblu si predarea apartamentelor catre cumparatori.

Predarea apartamentelor din primul bloc, T3 este prevazuta sa inceapa la sfarsitul lunii Mai a acestui an si se va finaliza la sfarsitul lunii Iulie, anunta continuatorii proiectului, firma BSR. Resursele financiare necesare reinceperii lucrarilor sunt asigurate ca urmare a semnarii actului aditional cu banca finantatoare. Conform planului de desfasurare a proiectului, suma va fi pusa la dispozitia dezvoltatorului in termen de cateva luni, in aceasta perioada investitorul urmand sa cofinanteze proiectul din surse proprii.

BSR s-a implicat in proiectul Planorama si face toate demersurile posibile pentru a finaliza acest proiect. Lucram impreuna cu clientii proiectului si am reusit in mare masura, desi este dificil, sa le castigam sustinerea si implicarea in planul de finalizare a acestui proiect. Colaborarea cu clientii ramane si in continuare conditia esentiala pentru finalizarea proiectului cu succes. Planificam inceperea livrarilor pentru a le preda clientilor nostri apartamentele contractate"  a declarat David Silbestein- Project Manager desemnat de BSR pentru Planorama.

Istoric Planorama:

In urma cu cinci ani, dezvoltatorul israelian Euro Habitat lansa proiectul Planorama la preturi atractive pentru piata apartamentelor noi. Peste 1.000 de unitati trebuiau sa fie livrate in iunie 2007, insa, in prezent, niciunul dintre cumparatori nu s-a mutat in noua locuinta. Preţul unei locuinţe era între 57.000 şi 95.000 de euro. Momentan pe santier au ramas trei blocuri ridicate a cate 15 etaje fiecare, aflate in diferite stadii de constructie si fundatia celei de-a patra cladiri. În jur de 500 de locuinte au fost achizitionate, parte din ele achitate integral sau partial. Din noimebrie 2009, noul manager de proiect este compania BSR care si-a propus ca anul acesta sa finalizeze si sa livreze primele 3 blocuri.

 




29 April 2010