Dezvoltatorii ansamblului rezidenţial Planorama din Bucureşti, firma israeliană Euro Habitat, intrată recent în insolvenţă, apreciază că decizia tribunalului de la sfârşitul lunii iunie reprezintă o eroare şi susţin că au achitat datoria faţă de cumpărătorul care ceruse deschiderea procedurii.

sursa foto:http://www.sfin.ro/uploads/Reprezentanţii firmei susţin totodată că nu au fost citaţi pentru acest proces, deşi dosarele şi termenele de judecată sunt publice pe siteul Tribunalului Bucureşti.

Împotriva Euro Habitat, firma care a anunţat că va construi 1.100 de apartamente în cartierul bucureştean Colentina, dar nu a finalizat în cinci ani niciunul, deşi a vândut 600 de unităţi, sunt deschise zeci de dosare pentru deschiderea procedurii de insolvenţă sau încuviinţări de executare silită. O bună parte dintre acestea sunt conexate la dosarul 5873/3/2009, pentru care următorul termen de judecată este 9 septembrie 2010.

"Este mai mult decât regretabil faptul că tribunalul a luat această decizie bazându-se pe cererea unei singure cliente faţă de care S.C. Euro Habitat SRL şi-a achitat integral datoria încă din data de 18.06.2010. De asemenea, este de regretat faptul că S.C. Euro Habitat SRL nu a fost citată şi nu a avut cunoştinţă de existenţa acestui dosar pe rolul instanţelor judecătoreşti şi de aceea nu şi-a putut exercita dreptul legal la apărare", spun reprezentanţii Euro Habitat.

Prin neprezentarea la proces, reprezentanţii Euro Habitat nu au făcut dovada achitării datoriei către client, astfel că intenţionează să facă recurs pentru anularea deciziei. Numărul proceselor pe rolul Tribunalului Bucureşti este însă extrem de ridicat, astfel că judecarea eventualului recurs poate dura câteva luni. Între timp, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă activitatea pe şantierul Planorama a fost din nou oprită. Activitatea poate fi reluată doar cu acceptul administratorului judiciar, care conform informaţiilor existente, este în prezent în concediu.

 
Sursa

22 July 2010