Londra va avea un nou simbol – orașul se va mândri cu singura piscină suspendată din lume, asemănătoare unui acvariu uriaș, atârnat la 35 de metri de sol. Sky Pool va uni două blocuri din cartierul londonez Nine Elms, în care prețul apartamentelor începe de la 600.000 lire sterline. Rezervată exclusiv locatarilor, piscina va fi construită din sticlă transparentă.

37990-1.jpgLuxul capătă noi dimensiuni, la Londra, datorită unui proiect ambițios de a construi o piscină suspendată, făcută complet din sticlă, atârnată la 35 de metri de sol. Spectaculoasă atât ca imagine, cât și ca realizare, piscina va lega două clădiri rezidențiale din complexul Embassy Gardens, din cartierul Nine Elms, din sudul Londrei.

Asemănătoare unui acvariu uriaș sau unui pod neconvențional, piscina de sticlă este una dintre multele facilități de care vor beneficia proprietarii apartamentelor din noul complex rezidențial, în care cea mai mică dintre locuințe are un preț ce depășește 600.000 lire sterline (respectiv peste 840.000 euro).

  • Unică în lume, Sky Pool va avea o lungime de 25 metri, o lățime de 5 metri și o adâncime de 3 metri. Sticla din care va fi construită va avea o grosime de 25 centimetri
  • Cu priveliște către Palatul Westminster și către London Eye, piscina va fi rezervată exclusiv locatarilor. La aceeași înălțime vor exista și o platformă, un bar, o zonă de stat la soare și un spa
  • Amplasat în proximitatea ambasadei SUA din Londra, complexul Embassy Gardens va avea 2.000 unități rezidențiale, a căror vânzare va începe din luna septembrie a acestui an. Complexul va include și spații comerciale, de birouri și de relaxare, precum și un hotel

37991-2.jpg„Viziunea mea pentru Sky Pool derivă din dorința de a împinge limitele în domeniul construcțiilor și al ingineriei. Am vrut să realizăm ceva ce nu s-a mai făcut până acum. Structura transparentă a piscinei este rezultatul progresului semnificativ al tehnologiei, din ultimul deceniu. Pentru cei ce vor avea ocazia să înoate aici, experiența va fi unică; practic, se vor simți ca și cum vor pluti prin aer, în centrul Londrei”, a declarat Sean Mulryan, CEO și fondator Ballymore Group, dezvoltatorul complexului rezidențial de lux.

37992-3.jpgGrupul Ballymore este unul dintre principalii parteneri privați în proiectul de transformare a cartierului Nine Elms. Fostă zonă industrială, Nine Elms a fost adusă în lumina reflectoarelor datorită unui plan ambițos al autorităților și al investitorilor imobiliari. Lucrurile au început să se pună în mișcare din 2008, când ambasada SUA a anunțat că își va muta sediul în această parte a Londrei, construcția urmând a fi gata în anul 2017. La începutul lui 2012, autoritățile au aprobat planurile de dezvoltare imobiliară a Grupului Ballymore – proiectele se vor întinde pe o suprafață de 6 hectare și se vor ridica la 2,5 miliarde euro. Însă acesta nu este singurul grup care va investi masiv în această zonă, în care specialiștii imobiliari preconizează că prețurile vor crește cu 140%, până în 2016.  

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

20 august 2015