Piraeus Bank România a reușit în primul trimestru al anului 2016 trecerea pe profit, rezultat al procesului de consolidare și restructurare desfășurată în cursul anului 2015. Valoarea profitului net înregistrat este de cca. 1 mil. Euro, în creștere față de perioada corespunzătoare  anului 2015, când banca a înregistrat pierderi de 17 milioane de Euro.

40369-piraeus.jpgDepozitele clienților au înregistrat o valoare de 861,6 milioane de euro, constantă față de sfârșitul anului trecut, dar în scădere cu 14% față de primul trimestru al anului 2015.

Rata fondurilor proprii totale a crescut la 17,5% în trimestrul I din 2016 față de 12,1% în trimestrul I  al anului 2015.

Valoarea brută a portofoliului de credite a fost de cca. 800 milioane de euro, în scădere cu 3% față de sfârșitul anului 2015.

Raportul credite brute/depozite a fost de 0.92 la 31 martie 2016, în ușoară creștere față de finele anului 2015, când raportul a fost de 0.89.

Pentru 2016, Piraeus Bank vizează dublarea volumului de credite noi pe zona de IMM & corporate și o triplare a volumului pe retail, prin dezvoltarea unor produse de creditare avantajoase adaptate nevoilor clienților.

De la începutul acestui an Piraeus Bank a lansat un produs de creditare pentru nevoi personale cu marja de 6,5% an, iar pentru credite imobiliare a dezvoltat două opțiuni de creditare cu finanțare diferențiată în funcție de perioada de creditare.

 ‘Anul trecut ne-am asumat o acțiune de curățare a bilanțului și de repoziționare. Trecerea pe profit este rezultatul proceselor de restructurare începute în 2015. Suntem acum într-o nouă etapă, care urmărește creșterea veniturilor, integrarea de noi concepte și modele de business în timp ce vom păstra un control riguros al cheltuielilor. Avem o lichiditate foarte bună, iar raportul credite brute/depozite este în continuare subunitar, favorabil acordării creditelor independent de surse externe.” a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România.

Despre Piraeus Bank

Piraeus Bank România este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piața locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei 15 ani de activitate pe piața din România, Piraeus Bank și-a construit o rețea vastă de unități și deservește peste 300.000 de clienți.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experiență solidă pe segmentele produselor de retail banking și IMM, precum și pe zona piețelor de capital, a investițiilor bancare și leasing–ului.

Piraeus Bank Group ocupă locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia, este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de S-E, prezent în 10 țări.

9 June 2016