Dacă în anii trecuţi mulţi visau să-şi cumpere o casă în această zonă, în prezent nici măcar cei cu bani lichizi nu sunt tentaţi să achiziţioneze proprietăţi aici. Zona Pipera pare acum un paradis imobiliar supus exodului proprietarilor. Motivul: mulţi nu mai dispun de lichidităţi şi au rămas doar cu varianta vânzării.

sursa:adevarul.roTot mai multe anunţuri de vânzare au început să fie afişate pe clădirile din Pipera. Deşi preţurile cerute la o primă discuţie sunt ameţitor de mari, proprietarii sunt dipuşi să scadă drastic în procesul de negociere, mai ales dacă au de-a face cu un client care dovedeşte capacitatea de plată cash.

Infrastuctură deficitară

Însă, contrar aşteptărilor, ieftinirea acestor proprietăţi nu a adus avalanşa de clienţi anticipată probabil de proprietarii din Pipera. Şi asta deoarece zona, pe lângă faptul că este supusă efectelor generale ale crizei economice, are, în continuare, o infrastructura care lasă de dorit.

Mai mult, cei care doreau să locuiască într-o zonă mai liniştită, departe de zgomotul unui oraş de talia Bucureştiului, se lovesc, în schimb, de o altă problemă, şi anume accesul dinspre şi spre casă. Astfel, nu de puţine ori, căile de acces către Pipera sunt blocate de coloane de maşini care se întind pe sute de metri, mai ales dacă vorbim de şoseaua traversată de calea ferată, punct unde se formează frecvent ambuteiaje.

Lipsa lichidităţiilor îi determină pe mulţi să-și vândă proprietăţile

Pe de altă parte, aşa cum susţin unii experţi imobiliari, în Pipera s-a construit haotic, fără un plan urbanistic bine pus la punct. Astfel, în prezent, este uşor de sesizat faptul că multe case sunt practic lipite de cele vecine, multe terenuri disponibile fiind folosite de proprietari în vederea ridicării unei construcţii cât mai impunătoare.


 

Sursa

26 January 2010