Primarul sectorului 4 cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), printr-o adresă, să fie împuternicit să negocieze, fără licitaţie, serviciul de salubritate pentru sectorul pe care îl conduce.

14081-piedone.jpgPiedone spune că la 31 octombrie 2010 va expira contractul încheiat între Primăria Sectorului 4 şi Rebu, contract care cuprinde activitatea de salubrizare şi deszăpezire a 261 de căi publice.

Potrivit legii, licitaţiile pentru salubrizare sunt organizate de către CGMB. La sectoarele 2, 3, 5 şi 6, contractele de licitaţie au fost semnate în 2002 pe cinci ani şi prelungite, din 2007, prin acte adiţionale, pe câte un an. Aceste contracte adiţionale expiră la sfârşitul acestui an şi nu mai pot fi prelungite, conform legii, prin acte adiţionale, scrie NewsIn.

Primăria Capitalei vrea să organizeze licitaţii, dar nu pentru fiecare sector în parte, ci pe patru zone. Această intenţie a stârnit nemulţumirea Primăriei sectorului 1, singura care are un contract de salubrizare încheiat în 2007 pe 25 ani. Deocamdată, licitaţiile nu au fost organizate, în ciuda faptului că apropierea iernii impune găsirea din timp de soluţii inclusiv în problema deszăpezirii, de care se ocupă tot firmele de salubrizare.



5 October 2010