Perioada de criză este cea mai bună pentru proiectul de reconstrucţie al Orăşelului Copiilor, spune primarul Cristian Popescu-Piedone. Astfel, primăria poate angaja firme mari care lucrează cu costuri mici. Dar chiar şi aşa, suma totală va ajunge la 6 milioane euro. „Nici un leu în plus, nici un leu în minus!", asigură Piedone. Proiectul va fi gata în vara anului viitor.

Sursa: mediafax.roPiedone vrea să schimbe integral faţa Orăşelului Copiilor: se vor schimba atât jucăriile, cât şi terasele şi spaţiile de agrement. Vor fi amenajate plaje artificiale în forma personajelor Tom şi Jerry, piscine şi şezlonguri, dar şi bazine pentru adulţi.

Pe aleea principală vor fi amenajate fântâni cu foc şi perdele de apă în spatele cărora vor fi proiectate desene animate.

Un spaţiu inedit este cel în care va amenajat un nor, orchestrat cu ploaie, tunete şi fulgere permanente. De asemenea, în orăşel va fi o cascadă, iar lângă ea o pârtie artificială de schi, mai mică cu 30 m decât cea actuală.

Zona de agrement va cuprinde o roată imensă tip carusel, punctul maxim având o înălţime de 170 m, de unde se poate vedea aproape tot oraşul.

Suprafaţa totală amenajată va avea aproximativ 550.000 mp şi va fi păzită de Poliţia Locală.

Noul Orăşel al Copiilor se va deschide în două etape: prima, în iarna acestui an, odată cu evenimentul „ţara lui Moş Crăciun". Deschiderea finală va fi însă în luna mai a anului viitor.

"Este o provocare pentru mine şi echipa Primăriei Sectorului 4. Garantez că vom inaugura orăşelul în intervalul 1-15 mai 2012", a spus Cristian Popescu-Piedone, citat de Mediafax.

Tariful ar putea fi unul modic, de 1 leu

Orăşelul copiilor s-a transformat într-un parc-epavă în ultimii 20 de ani, timp în care nu s-a mai făcut niciun fel de modernizare. Iar lucrul acesta nu s-a întâmplat din rea-voinţă, asigură Piedone, ci din motive întemeiate.

"Timp de 20 de ani în această zonă nu s-a făcut nimic din cauza unor litigii care durează tot de atâta timp. Astăzi avem o viziune clară a felului în care trebuie să arate Orăşelul Copiilor. Săptămâna viitoare va fi pus pe SEAP studiul de fezabilitate, cu tot cu proiectare şi execuţie. Întregul proiect va costa şase milioane de euro. Niciun leu în plus şi niciunul în minus. Suma provine integral de la Primăria Sectorului 4", a declarat Cristian Popescu-Piedone.

Tariful care va fi perceput la intrarea în parc este încă în discuţie, dar Primăria Sectorului 4 ia în calcul impunerea unei sume modice, cum ar fi tariful de un leu. Asta deşi amenajarea în sine va scoate din bugetul primăriei 6 milioane euro.

CITEŞTE ŞI: Parc de distracţii pe trei hectare, între AFI Cotroceni şi Plaza Romania


18 August 2011