Investitiile in spatii comerciale au crescut cu peste 40 de procente in Europa, in ultimele trei luni, atingand cel mai ridicat nivel de la colapsul Lehman Brothers, pana in prezent.

sursa:ziare.comTranzactii in valoare de peste 25.7 miliarde de euro au fost definitivate in cel de-al patrulea trimestru din 2009, o crestere de 42 de procente fata de trimestrul anterior, si dublu fata de nivelurile atinse in primele doua trimestre ale anului, informeaza .

Acesta este trimestrul cu cele mai mari tranzactii de la caderea Lehman, moment care a marcat prabusirea tranzactiilor imobiliare.

Aproape fiecare piata europeana a vazut o crestere a activitatii de investitii in cel de-al patrulea trimestru. In Marea Britanie, investitiile au crescut cu 64 de procente, in cea de-a doua jumatate a anului, in comparatie cu prima jumatate.

Urmatoarea mare economie afectata pozitiv a fost cea germana, care a reprezentat 15 procente din activitatea de investitii.

Cel de-al patrulea trimestru este, de obicei, una dintre cele mai active perioade pentru mediul de afaceri, dat fiind faptul ca cei implicati incearca sa-si definitiveze tranzactiile pana la finalul anului, desi analistii de piata se asteapta ca acest trend de crestere sa se continue si in anul urmator.

Sursa

18 ianuarie 2010