Grupul belgian Alinso, care deţine în parteneriat cu omul de afaceri prahovean Petrică Uşurelu proiectul Ploieşti West Park, a vândut 33 ha din totalul de 220 ha cât măsoară parcul furnizorului de echipamente şi servicii petroliere Lufkin Industries din Texas, potrivit unui comunicat al companiei.

Cumpărătorul intenţionează să construiască o unitate de producţie  ce necesită o investiţie  estimată la 126 milioane de dolari.  Aceasta este cea mai mare investiţie a companiei în Europa.

„Operaţiunea din România reprezintă un pas important în strategia noastră de a ne extinde la nivel geografic, pentru a ne deservi mai bine clienţii. Aceasta ne va îmbunătăţi poziţia pe pieţele în creştere din emisfera estică. România devine un nod energetic regional, datorită stabilităţii politice oferite de aderarea la UE şi a beneficiilor aduse de tradiţia ţării în domeniul petrolier, de piaţa şi de infrastructură", a declarat Jay Glick, directorul general şi preşedintele Lufkin Industries.

Grupul belgian, care acţionează ca dezvoltator al proiectului, a dat deja spre folosinţă, în aprilie, 30.000 mp de spaţiu de depozitare firmei Unilever. O nouă clădire logistică în suprafaţă de 20.000 mp va fi disponibilă la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

 


Sursa

14 July 2010