Europa stă pe un butoi cu pulbere, cade euro şi se destabilizează pieţele, ce altceva mai valoros decât aurul şi imobiliarele poţi găsi ca plasamente în acest moment, se întreabă omul de afaceri Petre Marinescu.

20697-vile_03_445d041162.jpg„Dacă aş avea bani şi nu aş şti ce să fac cu ei i-aş investi în aur sau în apartamente bune în zona Herăstrău sau Kiseleff. În locaţii de top din care să îţi poţi recupera banii în orice moment", a declarat pentru Capital antreprenorul bucureştean. Petre Marinescu nu este un milionar care să fi atras atenţia presei cu afacerile sale, poate şi pentru că a reuşit să păstreze o oarecare discreţie în privinţa tranzacţiilor în care a fost implicat.

Sfaturile pe care le dă altora le-a urmat şi el întocmai. Averea pe care a strâns-o se datorează exact afacerilor cu imobiliare din zone exclusiviste. În prezent, lucrează la o clădire de birouri de şase etaje, în suprafaţă de 2.000 mp, localizată în apropiere de Piaţa Unirii. „Am în dezvoltare trei clădiri de birouri: două în Bucureşti şi una în Constanţa. Valoarea acestor imobile după finalizare este de circa 5 mil. euro şi trebuie încheiate până maxim în martie 2012", a menţionat acesta.

Omul de afaceri deţine un teren în suprafaţă de 1.980 de metri pătraţi amplasată în zona Campus a municipiului Constanţa. Pe acest lot avea în plan dezvoltarea unei alte clădiri de birouri de 8.500 mp, însă a primit o ofertă atractivă pentru teren. „Oferta este foarte bună şi mă gândesc să vând acest teren. Aşa am făcut şi cu imobiliarele pe care le-am lichidat înainte de criză. Nu ştiam ce o să se întâmple cu piaţa, dar nu am refuzat ofertele pe care le-am primit", conchide Marinescu.


Sursa

31 August 2011