Peste 50 de miliarde de euro ar putea fi investiţi în proprietăţi comerciale din Europa, în 2009Peste 50 de miliarde de euro aşteaptă să fie investite în 2009 în proprietăţi comerciale din Europa. Anul în curs poate fi unul al marilor oportunităţi, atât pentru jucătorii instituţionali, cât şi pentru cei privaţi.

Pentru companiile aflate la început de drum, plasamentele din 2009 ar putea sta la baza procesului lor de dezvoltare. Evident doar dacă ele sunt făcute în mod eficient!

Mai bine de 50 de miliarde de euro ar putea fi investiţi în proprietăţi comerciale din Europa pe parcursul acestui an. Consultanţii Jones Lang Lasalle estimează că există numeroşi investitori care aşteaptă momentul potrivit pentru a face plasamente imobiliare. În rândul potenţialilor cumpărători se află instituţii publice, fonduri de oportunitate, entităţi internaţionale din domeniul sănătăţii, precum şi o serie de fonduri închise-deschise din Germania.

Tony Horrell, şeful diviziei de pieţe europene al Jones Lang Lasalle, susţine că nu se îndoieşte de faptul că în 2009 condiţiile operaţionale vor fi extrem de competitive pentru multe dintre pieţele din regiune. Cei care vor considera anul în curs unul al investiţiilor pe termen mediu, vor descoperi că există în piaţă oportunităţi atât de bune încât nu pot fi ratate.

Pentru micii investitori, 2009 va fi unul de poziţionare, dar şi de exploarare a şanselor. Modul în care aceştia vor profita de oportunităţile create de crize va influenţa radical procesul lor de expansiune.

Consultanţii cred că va fi nevoie de 3 până la 5 ani pentru ca băncile să îşi revină, iar anul acesta poate fi momentul de început.

Sursa

10 ianuarie 2009