0-309-art_52591.jpgUn manager performant, Ion Lazăr, a transformat nişte ruine într-un spaţiu de recreere şi business de vis, după odele spaniole şi franceze

Vechile platforme industriale comuniste lasă locul unor construcţii moderne, care să se integreze într-un tablou cu genericul "Bucureşti capitală europeană". Fie că vorbim de ansambluri rezidenţiale, spaţii comerciale sau complexuri hoteliere.

Fabrica de glucoză de pe malul Lacului Tei fost închisă cu mulţi ani înainte de Revoluţie pentru că emisiile de gaze asociate procesului de producţie deranjau familia Ceauşescu, care locuia în casa din Primăverii. Astfel că, în momentul în care Ion Lazăr, director general al Hotelului Caro, a cumpărat spaţiul, în 1990, acolo mai funcţionau doar cateva depozite şi laboratoare alimentare. "Am fost la Paris şi Barcelona şi cand am văzut ce catastrofe de clădiri renovau ei, transformandu-le în hoteluri, restaurante de lux, am decis să încerc şi eu. Aşa am transformat una dintre clădiri în hotel cu o capacitate iniţială de 12 camere", ne-a explicat Ion Lazăr debutul său în turism. Aproximativ la fiecare doi ani, numărul de camere a fost suplimentat, ajungand astăzi la 162 de unităţi, la care se vor adăuga alte 60 de camere situate în aripa de patru stele a hotelului. Suplimentarea spaţiului de cazare este motivată şi de cererea constantă, în 2006 gradul de ocupare fiind de peste 65%. Deocamdată compania va activa pe acest segment doar în Bucureşti, deşi nu este exclusă extinderea în zona montană, după cum a precizat Ion Lazăr: "Materialele costă la fel de mult şi la munte şi la mare. Dacă acolo nu ştiu cum ar merge afacerile, aici cererea este mare şi constantă".

Hotel Caro dispune de un centru de conferinţe format din 12 săli, cu o suprafaţă totală de circa 1500 de metri pătraţi. Recent, a fost inaugurat şi salonul Ballroom, cu o capacitate de 550 de locuri, care poate fi suplimentată prin renunţarea la pereţii mobili care separă cele două săli. Astfel, capacitatea ajunge la 700 de locuri, desfăşurate pe 450 metri pătraţi. "Dacă va fi nevoie de un spaţiu şi mai mare, atunci putem renunţa şi la pereţii care separă sălile de hol, care este generos, şi putem chiar să unim acest hol cu terasă, care dă spre malului lacului", ne-a explicat Octavian Lazăr, managerul Caro. Investiţia realizată pentru dotarea tehnică se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro. Tarifele de închiriere variază în funcţie de interval şi de dotările tehnice solicitate adiţional. Pachetul standard include sala, echipamentul necesar pentru sonorizare şi videoproiecţie, preţul per modul pentru o zi cifrandu-se în jurul valorii de 1.000 de euro.

Sursa

29 March 2007