O parte dintre cumpărătorii de apartamente în cadrul proiectului Cortina Residence din Bucureşti, cel mai mare faliment al unui ansamblu rezidenţial de pe piaţa locală, acuză administratorii proiectului de management slab şi deturnare a fondurilor destinate construcţiei ansamblului din zona Băneasa.

12012-cortina.jpgDezvoltatorul a intrat în faliment cu datorii de peste 25 de milioane de euro după ce a fost construit doar un subsol pe trei niveluri şi structura a trei etaje superioare din blocul care urma să cuprindă 270 de apartamente.

Unul dintre cumpărători spune că nivelul ridicat al datoriilor firmei nu se vede "pe teren", în condiţiile în care "costul construcţiei pentru subsol era de maximum 400 de euro/metrul pătrat, în timp ce structura supraterană costa maximum 300 de euro/mp pe vârf de piaţă. Ei au luat 100 mil. lei (25 mil. euro) de la bancă în trei tranşe şi nu ştiu pe ce i-au folosit. Probabil au băgat banii în contracte de consultanţă în străinătate, care nu mai pot fi recuperaţi", spune Alexandru Niţescu, care cumpărase prin intermediul unei firme un apartament în cadrul proiectului.

Sursa

14 June 2010