Omul de afaceri Dinu Patriciu, mi­liar­darul care s-a impus în piaţa de bi­rouri locală prin achiziţia unui por­to­foliu de circa 75.000 de metri pătraţi de la Fabian, a recrutat-o pe Ioana Mo­mi­ceanu pe poziţia de head of asset management al proprietăţilor din România într-una dintre cele mai im­por­tante mişcări de management în imo­biliare de la începutul anului.

18161-2-ioanamomiceanu-sm.jpgMomiceanu a fost CEO al firmei de con­sultanţă BNP Paribas Real Estate Ro­mânia până în ianuarie 2010 şi a mai lucrat pentru Jones Lang LaSalle şi fran­ciza prin care CB Richard Ellis a ac­ti­vat la începutul anilor 2000 pe piaţa locală.

Patriciu caută să-şi întărească ma­nage­mentul, în condiţiile în care brita­ni­cul Michael Lloyd, unul dintre cei mai ex­perimentaţi oameni din imobiliarele lo­cale, care l-a consiliat la intrarea pe pia­ţa imobiliară în plină criză, a părăsit compania.

Patriciu controlează prin inter­me­diul firmei Dinu Patriciu Global Pro­per­ties clădirile de birouri Lakeview (Barbu Văcărescu), Cubic Center (Pipe­ra-Tunari), Banu Antonache Offices (Floreasca), Cascade Offices (Buzeşti) şi Băneasa Business Center, precum şi imobilul Romană Offices, aflat în stadiu final de construcţie.

"Ioana este responsabilă cu asset ma­nagementul activelor din porto­foliul ro­mânesc, inclusiv property manage­ment, închirierea, raportarea şi imple­men­tarea sistemelor de cost con­trol", spune David Hayward, direc­torul general al companiei Dinu Patriciu Global Services Bucureşti.

Patriciu este însă implicat şi pe pieţele imobiliare din Germania, Suedia sau Polonia, unde a cumpărat active evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei, dar care aveau "în spate" credite cu o valoare ce depăşea un miliard de euro şi necesită un proces anevoios de restructurare cu băncile finanţatoare.


Sursa

12 May 2011