Omul de afaceri Dinu Patriciu, care în 2008 a devenit un proprietar important pe piaţa de birouri locală prin achiziţia fondului de investiţii Fabian, a finalizat o nouă clădire de birouri, în Piaţa Romană din Bucureşti, pentru care însă nu a găsit deocamdată decât un singur chiriaş, astfel că 75% din clădire este goală.

19599-12-romanaoffices-cv.jpgClădirea are o suprafaţă închiriabilă de 2.500 de metri pătraţi, a implicat o investiţie de nouă milioane de euro şi a fost construită pe unul dintre cele mai scumpe terenuri din Bucureşti, care în perioada de boom imobiliar a fost vândut cu un preţ de 7.500 de euro/metrul pătrat.

"Romană Offices este finalizată şi valoarea totală a investiţiei este de aproximativ nouă milioane de euro. Primul chiriaş, Contrast Management Consulting & Training, îşi va ocupa spaţiul începând cu 15 iulie. În momentul de faţă avem negocieri avansate cu alte companii pentru închirierea a două etaje şi jumătate", a declarat pentru ZF David Hayward, head of Dinu Patriciu Global Services (DPGS) în cadrul biroului din Bucureşti al companiei prin care Dinu Patriciu îşi administrează businessul imobiliar.

Contrast va ocupa 550 mp din suprafaţa închiriabilă de aproape 2.500 mp a clădirii cu cinci etaje supraterane, dezvoltată cu ajutorul unei finanţări obţinute de la Bank of Cyprus.

Patriciu deţine în Bucureşti clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de peste 70.000 mp, printre care Cubic Center (Pipera-Tunari), Lakeview (Barbu Văcărescu), Băneasa Business Center, Banu Antonache Office (Floreasca), Cascade Office (Buzeşti) şi Evo Business Center (Pipera - Iancu Nicolae), fiind unul dintre primii cinci proprietari de pe această piaţă.


Sursa

6 July 2011