Lucrările de reconstrucție și modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol, din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, au fost executate până în prezent în proporție de 25%. Cu toate acestea, autoritățile locale susțin că lucrările, care au început în martie 2017, vor fi finalizate în vara anului 2019.

42101-patinoar_flamaropol.jpgNoul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri și se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și publicului, iar construcția, cu suprafața de aproximativ 9.500 mp, va funcționa atât ca patinoar, cât și ca un centru sportiv și de agrement. În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice clasice - bazin de înot, wellness, sală de baschet, săli de fitness și aerobic, dar și pentru disciplinele de sport urban - skateboarding, skating, byking, escaladă.

De asemenea, noua construcție va include și spații comerciale – un magazin de echipament sportiv, o cafenea și un restaurant. Acestea vor ocupa aproximativ 5,5% din suprafața totală a construcției.  

Patinoarul va beneficia de 122 locuri de parcare, atât pentru public, cât și pentru sportivi, respectând cerințele de omologare ale federațiilor internaționale de hochei, patinaj, precum și normele de urbanism existente. Vor există două locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori, dar și locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități. 

Totodată, proiectul prevede amenajarea a peste 14.000 de metri pătrați de spații verzi, atât la sol, cât și pe acoperișul clădirii, care va fi pietonal. Pe acoperiș va fi amenajat și un spațiu destinat practicanților sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafața va putea funcționa ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale.  

Valoarea contractului de servicii de proiectare si lucrări de constructii pentru obiectivul de investitie;"Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agreement" este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit in anul 1952 și este amplasat în Parcul Național al Municipiului București. Vechea construcție, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată.

29 May 2018