Lucrările de supralărgire a şoselei Pipera au fost finalizate, cu câteva săptămâni după termenul anunţat de Primarul General Oprescu. Totuşi, o asemenea veste este de natură să îi bucure pe cei care traversează acea porţiune de drum, în condiţiile în care şoferilor li s-a promis o economie de timp de zeci de minute, prin eliminarea traficului.

22920-bucuresti-pasajul_pipera-imagine-panorama_advfi.jpgChiar dacă lucrarea în sine este gata, circulaţia nu va fi deschisă încă. Este nevoie de mai multe teste de rezistenţă înainte ca pasajul să fie pus în folosinţă, exact la fel cum s-a întâmplat în cazul Pasajului Basarab. Estimarea oficialilor este că drumul va putea fi folosit din 15 ianuarie, dar acest termen ar putea fi decalat o perioadă scurtă, la fel cum s-a întâmplat şi cu termenul iniţial de finalizare a proiectului. Astfel, Sorin Oprescu anunţa că acesta va fi gata până la sfârşitul lui 2011.

Pasajul Pipera a costat 31 milioane euro

Lucrările la Pasajul Pipera au constat în supralărgirea şoselei Pipera şi supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu şi a Căii Floreasca. Valoarea totală a proiectului este de 120 de milioane de lei, la care s-au adăugat şi cheltuieli de aproximativ 11 milioane de lei legate de exproprierile făcute pentru realizarea lucrărilor de construcţie. În total, s-a cheltuit echivalentul a 31 milioane euro.  

Proiectul va asigura accesul dinspre viitoarea autostradă A3 către Capitală, împreună cu bulevardele paralele Fabrica de Glucoză şi Dimitrie Pompeiu.


CITEŞTE ŞI Ministrul Anca Boagiu promite noi kilometri de autostradă pentru anul ce urmează


11 January 2012