Parteneriat strategic pe piata imobiliara


Saptamana Financiara - 05.07.2006
 

Unul dintre proiectele de locuinte se va numi InCity Residences si va fi format din patru cladiri cu 17 etaje, cu arhitectura moderna si o serie de facilitati precum centru de fitness, gradinita, spatii verzi si parcuri.

InCity este situat pe Calea Dudesti, în apropiere de Bucuresti Mall, si va avea aproximativ 500 de apartamente. Valoarea proiectului este estimata la 40 de milioane euro. Numarul camerelor va varia, de la garsoniere pâna la apartamente cu cinci camere, dar vor exista si apartamente tip duplex. Constructia InCity Residences va începe în luna august a acestui an si se va finaliza în prima jumatate a anului 2008.

Al doilea proiect, Emerald Residences, de asemenea în valoare de 40 milioane de euro, este localizat în zona Floreasca si va oferi locuinte în spatii combinate de apartamente, vile si penthouse. Proiectul include 280 de apartamente, inclusiv apartamente tip triplex. Constructia a început în luna iunie si va fi terminata la sfârsitul anului 2007.

In total, Grupul Anchor si compania internationala de constructii Summa vor investi 80 milioane euro în constructia celor doua complexuri rezidentiale din Bucuresti. Anchor si Summa au încheiat un parteneriat prin care se vor construi mai multe complexuri rezidentiale pe piata româneasca. Proiectele vor fi lansate oficial în luna septembrie, când vor începe si vânzarile apartamentelor în aceste complexuri rezidentiale, potrivit unui comunicat al Anchor Grup.

Compania Anchor Grup a fost înfiintata în anul 1997, principala activitate fiind dezvoltarea si administrarea de proiecte imobiliare în România. Anchor Grup detine doua centre comerciale în Capitala, Bucuresti Mall si Plaza România. Recent, compania a anuntat extinderea primului sau centru comercial, Bucuresti Mall, cu o investitie de 18 milioane de euro. De asemenea, activitatea în domeniul imobiliar se va intensifica, grupul avand in constructie o cladire de birouri de clasa A, Anchor Plaza, situata lânga centrul comercial Plaza Romania. Investitia, in valoare de 25 de milioane euro, va fi finalizata în luna octombrie 2006.


Saptamana Financiara
 

5 iulie 2006