Macarale mai pot fi gasite in multe zone ale Capitalei, dar putine dintre acestea continua sa se miste. La noua dintre cele mai mari zece santiere private din Bucuresti, potrivit unei monitorizari din urma cu un an, lucrarile au fost finalizate. In locul lor, nu a mai inceput nimeni sa construiasca.

sursa:zf.roCifrele brute de la Statistica arata astfel: scadere de 13,6% a sectorului constructiilor, pana la 11,5 miliarde de euro. Realitatea din teren se traduce intr-un numar mai mic de santiere, in special private, in conditiile in care de aproape doi ani investitorii nu se mai incumeta sa inceapa proiecte noi de locuinte, centre comerciale sau birouri.

Ba mai mult, potrivit unei monitorizari a ZF, la noua din cele mai mari zece santiere private din Bucuresti lucrarile au fost finalizate pe parcursul ultimului an, proiecte care atrageau investitii de aproximativ un miliard de euro, aproape 10% din piata constructiilor pe parcursul anului trecut.

Analiza viza doua malluri (Cotroceni Park si Sun Plaza, care au atras investitii cumulate de 500 de milioane de euro), cinci ansambluri de locuinte (Rasarit de Soare, Asmita Gardens, Doamna Ghica Plaza, New Town si InCity Residences cu un total de peste 3.000 de locuinte) si doua proiecte de birouri (City Gate si Floreasca Plaza, cu o suprafata inchiriabila cumulata de 77.000 de metri patrati). Pe santierele acestor proiecte in urma cu un an se aflau aproximativ 5.000 de muncitori.

 

Sursa

11 March 2010