Compania de constructii Baumeister, controlata de familia Adamescu (proprietara magazinului Unirea din Capitala), estimeaza ca anul viitor va fi unul de functionare in regim de avarie si de rearanjare a situatiei economice si politice, urmand insa ca pe termen lung industria constructiilor sa redevina una dintre cele mai profitabile.

sursa: www.zf.ro/.../"Industria constructiilor va fi cea mai profitabila in conditiile in care singura sursa de finantare viabila este Uniunea Europeana. Deja se vad efectele investitiilor in reabilitarea retelei de drumuri si poduri, lucrari de exploatare maritima si fluviala, lucrari de cai ferate, deci bani sa avem, ca de lucrat ar fi pentru cel putin 20 de ani de acum incolo", a declarat pentru ZF Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu si director general al Baumeister.

Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 47 mil. euro, in crestere cu 62% fata de anul precedent, si un profit net de 3,8 mil. euro.

 

 Pentru anul acesta, Adamescu nu a precizat cum a evoluat cifra de afaceri fata de 2008, insa a explicat ca "nu am inregistrat o evolutie din punct de vedere financiar".

 

 

Sursa

2 December 2009