Între mall-urile AFI Cotroceni şi Plaza Romania, firma Rami Dacia pregăteşte deschiderea Terra Park, un mare parc de distracţii cu rollercoaster, platformă înaltă de peste 50 de metri, roată panoramică şi alte atracţii de profil. Tot în sectorul 6, mai înspre autostrada Bucureşti - Piteşti, ar putea fi anunţat în curând un al doilea parc de distracţii de amploare, conform unor surse din piaţă.

20392-poza_terra_park.jpgInvestiţia iniţială în Terra Park este de 25 de milioane de euro iar dezvoltatorul speră ca inaugurarea să aibă loc în septembrie. „Pregătim inaugurarea în patru săptămâni. Dacă nu o să reuşim chiar în patru săptămâni, în orice caz o vom face foarte curând. Suntem nevoiţi să fim extrem de atenţi la măsurile de siguranţă a clienţilor care vor veni în parc să se distreze", a decflarat Eric Eberhart, managerul general al Terra Park.

Bucureştiul întră astfel din toamnă în rândul capitalelor cu parcuri tematice şi de distracţie, prin inaugurarea Terra Park de pe Bulevardul Timişoara. Parcul va ocupa o suprafaţă de trei hectare.

Acesta va avea şi 500 de locuri de parcare, o zonă în aer liber dar şi una acoperită, cu spaţii de alimentaţie de tip food court, magazin de suveniruri, spaţii de evenimente şi alte facilităţi specifice industriei.

Chiar dacă este mult mai mic decât alte centre similare mai vestite (Disneyland-ul din Paris se întinde pe circa 2.000 de hectare), Terra Park este doar la faza de început. Acesta îşi va continua extinderea şi cu o a doua fază. „Avem în plan şi o a doua etapă a dezvoltării parcului... cel mai mare rollercoaster din ţară, un hotel pentru cei care vin din afara oraşului, o sală de concerte şi alte spaţii inovative de petrecere a timpului liber", a declarat Eberhart.

Chiar dacă acest parc este pregătit încă din urmă cu doi ani, lucrările au început abia în vară. „La New York, un astfel de parc a fost finalizat în 100 de zile. Nu vrem să intrăm într-o competiţie, dar consider că ridicarea Terra Park în 78 de zile de la începerea lucrărilor este un obiectiv realizabil", a declarat Eric Eberhart, managerul general al Terra Park.

Industria în Europa

Industria de divertisment & leisure numără aproximativ 308 parcuri de distracţie, care gazduiesc in medie 145 milioane vizitatori / an. Totalul încasarilor anuale realizate de operatorii acestor parcuri depăşeste patru miliarde euro anual.

Cele mai importante parcuri tematice şi de distracţie sunt în Franţa, care deţine 33% dintre veniturile directe produse de această industrie în Europa. Germania şi Regatul Unit sunt considerate, de asemenea, jucători importanţi pe piaţa de divertisment , cu o cotă de 17%, respectiv de 14% dintre veniturile totale directe generate la nivel european.

Cel mai popular parc tematic din Europa este Disneyland Park - Paris, cu peste 10 millioane de vizitatori anual.

Adrenalina în oraş, diamantele în afară

Firma producătoare de diamante sintetice a relocat deja utilajele de pe locul unde se pregăteşte Terra Park, în primă instanţă lângă acesta.

„Suntem în discuţii pentru relocarea fabricii în unul din parcurile industriale de la marginea Capitalei", a declarat directorul executiv al Terra Park.

Intrarea în Terra Park se va face prin achiziţionarea unui card, care va acoperi un anumit număr de puncte, în funcţie de felul „atracţiilor" alese de vizitatori.

Terra Park îşi propune să atragă aproximativ 600.000 de vizitatori încă din primul an. Asta în condiţiile în care, potrivit estimărilor furnizate de dezvoltator, în medie, o familie va vizita parcul de cel puţin trei ori pe parcursul unui an. Pe de altă parte, rămâne de văzut cum va afecta traficul deja destul de aglomerat de pe Bulevardul Timişoara, apariţia acestui parc.

CITEŞTE ŞI: Piedone pune jos 6 milioane euro pentru reconstrucţia Orăşelului Copiilor



Sursa

18 August 2011