Lucrările de la parcarea subterană din Piaţa Universităţii se desfăşoară în forţă. Astfel că, până la sfârşitul lui 2011 am putea avea noi locuri de parcare în centru. Primarul General Sorin Oprescu a verificat astăzi stadiul lucrărilor.

Sursa: stiridebine.roDe o importanţă vitală pentru fluidizarea traficului în zona Universităţii din Bucureşti, o parcare subterană părea, acum câţiva ani, o idee nebunească. Cu toate acestea, la sfârşitul anului trecut s-au demarat lucrările, autorităţile oferind un termen-limită de 16 luni.

Parcarea se realizează în parteneriat public privat. Primăria a pus la dispoziţie terenul de peste 8.500 mp, iar o firmă spaniolă investeşte suma de 13 milioane de euro, bani pe care îi va recupera având concesionate toate locurile pe o perioadă de 36 de ani. Parcarea va rămâne în proprietatea exclusivă a Primăriei Bucureşti.

Locuri de parcare pentru peste 400 de automobile

Vorbim de p parcare cu trei niveluri, care va avea o capacitate de 420 de autoturisme şi 21 de motociclete.

„Parcarea va avea o intrare dinspre str. Academiei, o ieşire în str. Ion Nistor (rond Universitate) şi încă o ieşire spre str. Toma Caragiu, care, în funcţie de aglomeraţie, se poate transforma în ieşire" a declarat Primarul General.

Speranţa autorităţilor este ca lucrările de structură să fie terminate până la sfârşitul anului. De asemenea, tot până atunci, se vor reamplasa în locul iniţial cele patru statui mutate în parcul Izvor (statuile lui Gheorghe Lazăr, Mihai Viteazu, Spiru Haret şi Ion Heliade Rădulescu).

Conform declaraţiilor oficiale, vestigiile Bisericii „Sf. Sava" descoperite pe parcursul lucrărilor vor fi protejate, conservate in situ, după cum a cerut Comisia Naţională de Arheologie.

„La final, când va fi amenajată zona pietonală, zidul va fi marcat la suprafaţă. Ne cerem scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat în zona Universităţii, dar această zonă avea mare nevoie de o parcare" a mai declarat Sorin Oprescu.

După spusele Primarului General, urmează parcările de la Charles de Gaulle, Dorobanţi şi Edgar Quinet.

1 June 2011