Ocuparea scaunului de primar al Capitalei le-a fost benefică lui Crin Halaicu, Adriean Videanu şi Sorin Oprescu. Aceştia şi-au construit vile în zone de lux, în valoare de peste 8,5 milioane de euro.

sursa:evz.roActualul primar general al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, şi-a construit vila din Ciolpani, judeţul Ilfov, în anii 1997-1998, potrivit jurnaliştilor de la Libertatea. Î

n acea perioadă, edilul şef ocupa funcţia de consilier la Primăria Capitalei şi se pregătea pentru fotoliul de primar general, bătălie pe care a pierdut-o.

Preţul terenurilor din zonă este de circa 150 euro/mp, astfel că proprietatea lui Oprescu, care se întinde pe 8.000 de metri pătraţi, plus casa, valorează aproximativ 1,5 milioane de euro. Vizitatorii nedoriţi sunt ţinuţi departe de gardul din beton, înalt de doi metri.

Vila lui Videanu, supravegheată cu elicopterul

Fost primar, fost şi actual ministru al Economiei, Adriean Videanu are şi el o vilă lângă lacul Snagov. Aici, preţurile terenurilor sunt prohibitive.

Vila nu a fost terminată, deşi lucrările au început în urmă cu aproape cinci ani. Construcţia va avea piscină interioară şi exterioară, 12 camere şi un living-room imens, care compun un demisol impresionant, parterul şi cele două etaje. Marmura şi granitul au fost materialele preferate de ministrul Videanu.

Potrivit localnicilor citaţi de Libertatea, subalternul lui Boc inspectează proprietatea, evaluată la peste 4,5 milioane de euro, cu elicopterul.



Sursa

14 January 2010