Inaugurarea centrului multifunctional Palas Iasi, o investitie in valoare de 260 mil. euro, va avea loc in aprilie 2012, a anuntat dezvoltatorul proiectului, compania Iulius Group.

21818-investitia-de-260-mil-euro-in-palas-iasi-va-fi-.jpgSituat in centrul istoric, in apropierea Palatului Culturii din Iasi, ansamblul urbanistic Palas va fi un oras in miniatura. Axat pe conceptul „lifestyle center", Palas integreaza in acest complex unic spatii comerciale, hoteliere, birouri clasa A, apartamente, parcare subterana de aproximativ 2.500 de locuri si un perimetru de entertainment, toate pe o suprafata construita de peste 320.000 mp.

,,Ne propunem ca in luna aprilie anul viitor sa deschidem proiectul cu un grad de ocupare de 98%", a declarat Iulian Dascalu, proprietarul companiei dezvoltatoare. Acesta a precizat ca cele doua hoteluri vor fi deschise la cateva luni dupa inaugurarea Palas. Totusi, o parte a megaproiectului este functionala. Doua cladiri de birouri sunt deja pline cu chiriasi. A treia zona de birouri, aflata la nivelurile superioare ale viitorului mall, este in curs de ocupare", a adaugat Dascalu.

Intregul proiect este in proportie de 82% finalizat, valoarea lucrarilor de constructii de pana in prezent fiind estimata la 180 mil. euro.

Retailul de la Palas

Oficialii Iulius Group au anuntat totodata ca, pana in prezent, s-au semnat contracte de preinchiriere pentru 83% din spatiile comerciale din mall. Strada dedicata comertului stradal a fost preinchiriata in proportie de 75%. Zona Palas Shopping Street va oferi 66.600 mp GLA de spatii comerciale pentru 35 de magazine. La randul sau, Palas Mall va avea o suprafata comerciala de 47.500 mp GLA si 132 de magazine.

Una dintre cele mai mari si totodata dificile investitii este reprezentata de parcarea subterana pe cinci niveluri construita in cadrul complexului. Obiectivul va gazdui 2.500 de locuri de parcare, iar costul este de 73 mil. euro.

Principala atractie a mallului va fi parcul de interior intins pe 5 ha, pentru amenajarea acestuia investitorul cheltuind 2,5 mil. euro, dar si cinematograful cu 10 sali (din care una de tip Vmax) operate sub franciza Village Cinemas.


Sursa

4 November 2011