Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex, a vândut în luna martie un teren de cinci hectare la Ploieşti către fondul de investiţii sud-african NEPI, care a anunţat deja că va construi un mall de 50.000 de metri pătraţi.

17473-12-desen-dan-ostahie.jpgAstfel, la sfârşitul lunii martie, Ostahie a vândut către NEPI firma Ploieşti Commercial Gallery, care deţine terenul de 5 hectare.

Ostahie anunţase în 2008 că intenţionează să construiască, împreună cu proprietarul Mobexpert, Dan Şucu, o galerie comercială pe terenul de la Ploieşti. Proiectul urma să includă un magazin Media Galaxy şi un Mobexpert.

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investment (NEPI) a anunţat în februarie că va construi alături de Carrefour un centru comercial cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi la Ploieşti, în imediata vecinătate a hipermarketului Carrefour.

Reprezentanţii fondului au spus că lucrările de construcţie vor începe în acest an.

NEPI a anunţat, de asemenea, că a făcut anul trecut achiziţii de proprietăţi imobiliare de 50 de milioane de euro pe piaţa românească, la care se adaugă preluarea terenului de la Ploieşti.

Fondul a mai preluat anul trecut de la grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrul comercial Iris Shopping Piteşti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan şi o unitate Bricostore, valoarea tranzacţiei fiind de 14,09 milioane de euro, potrivit raportului financiar.

La sfârşitul anului trecut, NEPI a achiziţionat clădirea de birouri Floreasca Business Park, de 36.000 metri pătraţi, de la Portland Trust. Pentru această proprietate fondul a plătit 30,28 milioane de euro şi a preluat un credit de 71 milioane de euro de la Raiffeissen Bank.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, şi deţine circa 30 de proprietăţi imobiliare, majoritatea în România.


Sursa

8 April 2011