Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu susţine că după finalizarea diametralei rutiere nord-sud, Bucureştiul va putea fi traversat de şoferi în cel mult un sfert de oră. Diametrala va face legătura între Piaţa Victoriei şi Piaţa George Coşbuc, cu traversare subterană a dealului Parlamentului.

15083-46535_89096_b.jpg"Prima etapă a început cu amenajarea Berzei, de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, unde linia de tramvai şi strada vor fi terminate în acest an. Este un bulevard cu câte trei benzi pe sens, cu două linii de tramvai. Urmează segmentul din Berzei, de la Calea Griviţei pâna la Vulcănescu. În zona intersecţiei Berzei cu Vulcănescu, se creează o stradă noua - este strada Gării de Nord, care iese direct în Dinicu Golescu, în faţa Ministerului Transporturilor. În acest fel, câştigăm şi viteză în circulaţia autovehiculelor, care vor putea merge cu 20-30 de kilometri la oră, putând fi parcursă distanţa nord-sud, adică aproximativ 12,5 kilometri, în maximum 15 minute", a declarat Sorin Oprescu.

Municipalitatea a început, joi seara, demolarea unor clădiri pe strada Buzeşti, pe unde va trece bulevardul Uranus, fapt ce i-a nemulţumit pe locuitorii zonei care au protestat.

"În legătură cu demolările din aceste zile, aş vrea să înţelegeţi că acolo erau case vechi, prăbuşite, sau doar schelete de case rămase în picioare. (...) Rămân, deocamdată, câteva case, care sunt monumente istorice, declasate din categoria aceasta prin ordinul ministrului Culturii, dar există o perioadă de câteva zile, conform legii, până când ordinul va fi reconfirmat de apariţia în Monitorul Oficial. Nu facem nicio ilegalitate".

Potrivit lui Sorin Oprescu proprietarii imobilelor ce urmează să fie demolate au fost notificaţi pentru a-şi ridica despăgubirile legate de expropriere. "Toate sunt notificate, toate sunt plătite, toate sunt expropriate. Au fost notificaţi şi a doua oară, pentru a-şi putea ridica banii. În cazul celor care nu şi-au putut lua banii în timp, trebuie să spun că a fost şi din cauza dânşilor, deoarece nu au depus toate actele necesare", a mai spus primarul.

Reprezentanţii primăriei speră ca prima etapă a proiectului diametralei să fie gata în martie-iunie 2011, iar etapa a doua, la începutul lui 2012.


15 November 2010