Primarul general al Bucureştiului dă start curăţeniei de primăvară. Oamenii lui Oprescu au făcut o listă cu probleme majore care ar trebui remediate urgent, iar edilul Capitalei a dat directive mai departe, către firmele de salubrizare. Astfel, indiferent dacă este vorba despre gropi, spaţii verzi sau graffiti, toate ar trebui să dispară în perioada imediat următoare.

23862-ziareromania.jpgPrimarul General, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul pentru curăţenia de primăvară. Operatori de salubrizare, reprezentanţi ai ADP din toate sectoarele Capitalei, precum şi oficialii direcţiilor din Primăria Generală au primit de la edilul-şef lista cu ce ar trebui să facă pentru cosmetizarea Capitalei.

„În primul rând, am cerut în mod expres operatorilor de salubrizare din toate sectoarele să elimine depozitele necontrolate de deşeuri menajere. Inspectorii Primăriei au identificat zonele cu probleme şi le-am cerut salubrizatorilor ca, în cel mai scurt timp, să elimine mizeria de pe străzi”, a spus Sorin Oprescu.

Următoarele pe lista priorităţilor sunt gropile din şosele, semafoarele, marcajele degradate, separatorii de trafic şi limitatoarele de viteză, care trebuie modificate, acolo unde este cazul. Şi spaţiile verzi trebuie reamenajate: copacii, aleile, parcurile şi grădinile publice, lacurile, trebuie toate cosmetizate. De asemenea, se vor reamplasa suporturile pentru biciclete în parcuri şi în faţa instituţiilor publice.  

„Am solicitat să se acţioneze cu prioritate pentru îndepărtarea desenelor graffiti de la baza clădirilor de pe marile bulevarde, precum şi a afişelor lipite pe stâlpi şi în staţiile RATB. Trebuie curăţate şi reamenajate spaţiile verzi aferente marilor bulevarde, dar şi amenajarea altora noi. Am solicitat şi ADP-urilor să se ocupe de curăţarea străzilor şi aleilor din perimetrul lor de responsabilitate şi să acţioneze cu prioritate în pieţele din cele şase sectoare” a declarat Primarul General.

Edilul Şef a anunţat că inspectorii Direcţiei de Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei Generale vor verifica modul în care se desfăşoară acţiunile cuprinse în programul de salubrizare şi igienizare a Capitalei.

CITEŞTE ŞI Afacerea „Asfaltarea”, sub lupă. Contracte de sute de milioane de euro sunt anchetate

 

13 March 2012