Imobiliarele sunt punctul forte pentru o parte dintre miniştrii actualului Cabinet Emil Boc. Gabriel Oprea, Elena Udrea, Sebastian Vlădescu sunt printre cei mai „competenţi" în acest domeniu.

sursa:capital.roCele mai multe imobile deţine Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale. El a mizat pe cumpărarea de terenuri şi case în scopul închirierii. Potrivit declaraţiei sale de avere, Oprea a obţinut anul trecut aproximativ 200.000 euro numai din cele 14 chirii încasate de pe urma averii sale imobiliare.

Oprea deţine trei terenuri şi opt case - trei terenuri intravilan, două în oraşul Voluntari şi unul în Bucureşti; două apartamente în Bucureşti; trei case, două în Bucureşti şi una în Voluntari; două case de vacanţă la Predeal şi Mangalia; un spaţiu comercial în Bucureşti. Majoritatea acestor proprietăţi sunt destinate închirierii, sumele încasate în 2009 pentru fiecare imobil fiind cuprinse între 250 euro şi 25.000 euro.

Capitala sau Ardealul?

Un alt ministru cu multe imobile în portofoliu este Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor. El are patru apartamente în Bucureşti şi unul la Sinaia.
Elena Udrea se poate mândri şi ea cu o avere imobiliară consistentă, deţinând împreună cu soţul ei patru terenuri intravilan în Bucureşti, un apartament la Unirii şi o casă în Pipera.

Dacă Vlădescu şi Udrea s-au orientat către terenuri şi case din Capitală, vicepremierul Marko Bela a achiziţionat imobile în Ardeal. El deţine patru terenuri agricole în judeţele Covasna şi Sălaj cu o suprafaţă totală de 7,8 ha, un apartament în Cluj-Napoca, unul în Bucureşti şi o casă de locuit în Sâncrasu de Mureş.

Sursa

11 January 2010