Conceputul Open House, practicat pe scară largă în străinătate, în special în Statele Unite ale Americii şi considerat unul dintre cele mai eficiente mijloace de promovare a unei proprietăţi începe să prindă teren şi în România. Avantajele vânzărilor de tip open house sunt multe şi deloc de neglijat. Atenţie însă, nu orice proprietate poate fi prezentată într-un open house, spun specialiştii imobiliari care apreciază că locuinţa trebuie sa fie una deosebită ca să merite organizarea unui astfel de eveniment.

15330-poza_articol_open_house_imopedia_sudest.jpgConceptul este cât se poate de simplu. Se ia o proprietate, aşa cum am mai spus deosebită, se aranjează de vânzare, se anunţă în piaţă ca într-o anume zi toţi cei interesaţi de achiziţionarea unei case X, în zona Y, la preţul Z pot trece să o vadă. Nu contează daca sunt cumpărători direcţi sau doar agenţi imobiliari. Important este ca cei interesaţi de locuinţa în cauză să o vadă şi să afle toate detaliile despre ea. Scopul final, evident vânzarea proprietăţii într-o perioadă de timp cât mai scurtă.

Imopedia.ro a participat la un eveniment de tip open house unde agenţia Sud Est Imobiliare a prezentat un apartament de 180 mp situat într-un imobil nou, de trei etaje din zona Brâncoveanu. Locuinţa formată din patru dormitoare un living spaţios, bucătărie şi două băi oferă tot confortul de care are nevoie o familie care doreşte să locuiască în oraş, dar să aibă şi linişte în acelaşi timp. Încă de la primii paşi făcuţi în casă se observă faptul că proprietarul a acordat o atenţie deosebită finisajelor care se încadrează în categoria lux. Mobilierul ales cu atenţie şi realizat la comandă îmbracă perfect spaţiile largi într-o linie elegantă. Locuinţa situată la doar cinci minute de mers pe jos de staţia de metrou şi de Orăşelul Copiilor se vinde complet mobilată la 180.000 euro.

Interesat de proprietatea agenţiei Sud Est Imobiliare a fost şi un agent imobiliar care apreciază locuinţa ca fiind „deosebită faţă de ceea ce se găseşte în piaţă, ca suprafaţă, ca împărţire. Preţul este pe măsura apartamentului, vorbim de 1000 euro/mp construit. Nu mi se pare un preţ mare. Cum vi se pare ideea de a vinde o locuinţă printr-un eveniment de tip open house? Este o idee prin care aduci la cunoştinţă agenţilor şi celor interesaţi să cumpere în zonă că această proprietate există, că o pot vedea cu ochii lor, pot să afle toate informaţiile, pot solicita părerea celor care o vizitează. Este o idee bună, funcţionează de atâta vreme în alta părţi nu văd de ce nu ar funcţiona şi la noi."

„Am ales această proprietate pentru că este una deosebită, unică în această zonă. Cum a privit proprietarul ideea organizării unui open house? Fiind o idee nouă în piaţă a avut ceva reţineri, dar dându-i exemple, la noi este al treilea open house organizat, am reuşit să îl convingem să organizam acest eveniment. De ce ar veni un agent imobiliar la un astfel de eveniment. De ce ar colaborator cu agenţia dumneavoastră? Pentru că este mult mai sigur să vezi o proprietate care este deja securizată prin contract. Noi avem un contract de colaborare prin care îi asigurăm respectivului agent plata unui procent din comisionul încasat în urma vânzării acestei proprietăţi" ne-a declarat Andrei Constantin, consilier imobiliar Sud Est Imobiliare.

 

24 November 2010