Investitorii imobiliari straini au adus in primele sase luni cei mai multi bani la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Pe pozitiile urmatoare se plaseaza bancile si companiile de retail.

sursa fotot:sfin.roInvestitorii imobiliari straini au adus in primul semestru peste 390 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, cea mai mare subscriere fiind realizata la dezvoltatorul Gran Via Romania, cu actionar majoritar spaniol, respectiv 122,8 milioane de euro.

Alti investitori imobiliari activi pe piata romaneasca in primele sase luni au fost fondul scotian DEGI, care a adus la capitalul a doua firme - DEGI PGV Tower si DEGI Millennium Tower - aproape 20 de milioane de euro, si fondul austriac Europolis, care a majorat cu 10,7 milioane de euro capita­lul proiectului de birouri detinut in cadrul complexului Sema Parc din Bucuresti, in timp ce Global Finance a adus peste 16 milioane de euro la doua firme.

In ceea ce priveste sectorul bancar, datele ONRC arata ca bancile-mama au subscris la capitalul subsidiarelor din Romania aproape 380 de milioane de euro, GE Garanti Bank figurand in statisticile Oficiului cu cel mai mare aport din acest sector - 137,6 milioane de euro. Subscrieri impor­tante au fost realizate si de Alpha Bank - 71,7 mili­oane de euro, Volksbank - 39 de milioane de euro si Inte­sa Sanpaolo - 29,7 milioane de euro.

 



Sursa

20 August 2010