Complexul londonez One Hyde Park are camere ce costă mai bine de 120.000 de dolari metrul pătrat şi este clădirea cu cele mai scumpe apartamente din lume.

24933-untitled-1.jpgConstrucţia ansamblului rezidenţial de lux, cu 86 de locuinţe, a fost încheiată în 2009, iar acum mai mult de trei pătrimi dintre ele au fost vândute. Preţurile apartamentelor din complexul de lux din centrul capitalei britanice variază de la opt, până la peste 200 de milioane de dolari.

Primii care şi-au luat câte o locuinţă aici sunt chiar proprietarii clădirii. Premierul Qatarului a plătit 64 de milioane de dolari pentru un apartament cu trei camere, iar agentul imobiliar Christian Candy, 90 de milioane pentru unul cu două. Cel mai scump apartament vândut vreodată a fost cumpărat în 2010 de oligarhul ucrainean Rinat Akhmetov şi a costat 221 de milioane de dolari.

În lista miliardarilor care şi-au achiziţionat un penthouse în valoare de peste 100 de milioane de dolari în One Hyde Park este şi nigeriana Folorunsho Alakija. În 2011, interpreta britanică Kylie Minogue a plătit 25 de milioane de dolari pentru un apartament cu trei camere în complexul britanic.

Şi Vladimir Kim, cel mai bogat om din Kazahstan, cu o avere estimată la 3,5 miliarde de dolari, are o locuinţă în ansamblul rezidenţial din Londra. Recent a fost scos la vânzare un apartament cu cinci camere din complexul londonez One Hyde Park. Locuinţa costă 105 milioane de dolari.

 

Sursa

25 May 2012