Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, a lansat la Bruxelles Patronatul Proprietarilor de Clădiri din România (RABO), afiliată la European Property Federation (EFP).

17474-liviu_tudor___presedinte_rabo_67064000.jpgPatronatul doreşte promovarea unui cadru legislativ şi economic eficace, stabil şi transparent, conform standardelor şi normelor europene. Agenda de politici a RABO este construită în baza unei viziuni strategice privind dezvoltarea unei pieţe a proprietăţilor armonizată la nivel european şi se completează cu identificarea unor soluţii practice care să contribuie la accelerarea recuperării pieţei din recesiune.

"În ultimii zece ani, România a beneficiat de investiţii semnificative aduse în principal de către marile companii multinaţionale în căutare de locaţii strategice pentru dezvoltarea operaţiunilor în regiune. Toate aceste investiţii au impulsionat economia, au crescut rata angajărilor şi au generat o evoluţie importantă a sectorului proprietăţilor comerciale - care a atras investitori instituţionali locali şi internaţionali. Pentru promovarea unei dezvoltări durabile a sectorului şi integrarea în contextul european, RABO a identificat nevoia unei schimbări strategice de abordare în ceea ce priveşte armonizarea pieţei proprietăţilor cu cerinţele UE din punct de vedere al legislaţiei, politicilor, măsurilor şi standardelor aplicate", a declarat Liviu Tudor, fondatorul şi presedintele RABO.

Acesta a mai adăugat că patronatul a luat naştere din dorinţa de a oferi proprietarilor de spaţii comerciale din Romania o voce comună la Bruxelles, acolo unde este alcătuit cadrul european din domeniu şi de a aduce în România soluţiile şi practicile utilizate pe celelalte pieţe.

Liviu Tudor deţine peste 130.000 mp de spaţii de birouri în parcurile West Gate din Militari şi Novo Park din Pipera, dar şi producătorul de materiale de construcţii Prefabricate Vest.


Sursa

8 April 2011