"Săptămâna Fianciară" continuă publicarea de informaţii referitoare la apartamentele scoase la vânzare prin executări silite, cu informaţii noi, preluate din lanţul legal executori - bănci. Ca de obicei, acestea se numără printre cele mai ieftine apartamente de pe piaţă, dar informaţiile despre ele lipsesc cu desăvârşire din circuitul public.

sursa:sfin.roPentru cei care sunt interesaţi de achiziţii ieftine, vânzarea acestor apartamente este programată în perioada imediat următoare. Pe lângă apartamente, publicăm şi câteva exemple de terenuri scoase la vânzare, cu sau fără imobile construite. Mai sunt scoase la vânzare şi terenuri în oraş, pe care se pot ridica imobile.

Reguli

Pentru a cumpăra un astfel de apartament trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire a licitaţiei în contul executorului. În cazul în care nu se câştigă licitaţia, banii sunt primiţi înapoi, cum este şi prevăzut în art. 514 Cod procedură civilă. Trebuie doar făcută o simplă cerere în acest sens. Principalul dezavantaj al acestor licitaţii este că potenţialul cumpărător trebuie să dispună de banii necesari în momentul achiziţiei, mai precis la 30 de zile după ce câştigă licitaţia. Mai poate apărea situaţia în care datornicul reuşeşte să facă rost de bani şi atunci vânzarea nu mai are loc. Nu sunt mulţi cei care se grăbesc să cumpere apartamente nici măcar pe piaţa normală şi cu atât mai puţin apartamente executate silit. Este una dintre explicaţiile faptului că multe licitaţii se repetă, din lipsă de participanţi. Cu alte cuvinte, şansa de a fi singurii participanţi la astfel de licitaţii ar putea fi mult mai mare acum.
Precizăm că, după citirea acestor articole, au existat persoane care au reuşit să cumpere astfel de apartamente, după prima sau a doua încercare. Au fost de asemenea şi cazuri în care, după ce licitaţia nu a mai avut loc pentru că părţile s-au înţeles, au renunţat să mai participe. Oricum, principalul scop al acestei serii de materiale din care face parte şi cel de faţă este acela de a aduce un plus de transparenţă acestor anunţuri, măcar prin trecerea lor în revistă.

Licitaţii Bucureşti

1. Apartament 3 camere, 38 mii euro
Adresa - Str. Ceremuşului nr. 35, sector 1.
Preţ - 152.333 lei (aproximativ 38 mii euro)
Data - 9 aprilie ora 9.
Locul licitaţiei - B-dul Unirii, nr. 43, Bl. E2, ap. 6, executor judecătoresc Stăiculescu Dumitru. Pentru participare la licitaţie trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire în contul executorului cu menţiunea cauţiune participare licitaţie. Mai multe informaţii găsiţi la executori la adresele indicate.

2. Teren intravilan, 10 mii euro

Adresa - Bucureşti, Strada Drumul Dealul Leului, nr. 46 - 50, sector 4.
Suprafaţa - 470 mp.
Preţ de pornire licitaţie - 40.500 lei (aproximativ 10.000 de euro).
Data licitaţiei - 28 aprilie, ora 9.
Locul licitaţiei - Sediul Birou de Executori Judecătoreşti Asociaţi Drăgănescu, Ionescu, Crafcenco. B-dul Constantin Brâncoveanu, nr. 9, bl. B 14, Scara 4, Ap. 91, sector 4. Pentru participare la licitaţie trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire în contul executorului cu menţiunea cauţiune participare licitaţie. Mai multe informaţii găsiţi la executori la adresele indicate.

3. Garsonieră cu aproximativ 21.400 de euro
Adresa - Bucureşti, B-dul Preciziei, nr. 16, Bl. F3, Sc. 1, Parter, apartament 11, sector 6.
Suprafaţa utilă 19,58 mp. Garsoniera, confort III, nu are gazele instalate.
Preţ de pornire licitaţie - 88.200 lei (aproximativ 21.400euro).
Data licitaţiei - 14 aprilie ora 13
Locul licitaţiei - Sediul Birou de Executori Judecătoreşti Dobranici Doina Crenguţa. B-dul C. Coposu, nr. 7, bl. 104, Scara 3, Etaj 2, Ap. 67, sector 3.
Pentru participare la licitaţie trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire în contul executorului cu menţiunea cauţiune participare licitaţie. Mai multe informaţii găsiţi la executori la adresele indicate.

4. Garsonieră, 24 mii euro
Adresa - Valea Oltului, nr. 20, bl. A 43, sc. G, parter, ap. 92. Proprietarii datornici locuiesc la altă adresă, pe Aleea Sănduleşti.
Preţ - 97.185 lei
Data - 15 aprilie, ora 11
Locul licitaţiei - Sediul Birou de Executori Judecătoreşti Costescu Lucian, b-dul Dimitrie Cantemir, nr. 16, bl. 6, sc. 5, et. 1, ap. 133
Pentru participare la licitaţie trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire în contul executorului cu menţiunea cauţiune participare licitaţie. Mai multe informaţii găsiţi la executori la adresele indicate.

5. Apartament 3 camere, 44 mii de euro
Adresa - Str. Postăvarului nr. 9, bl E4, sc. 1, et. 10, ap. 42, sector 3.
Suprafaţa utilă - 60,11 mp plus logie de 5,31 mp şi dependinţe.
Preţ - 44.250 euro, pentru care nu se calculează TVA, conform dispoziţiilor fiscale în vigoare.
Data licitaţiei - 31 martie, ora 11.
Locul Licitaţiei - Credit Europe Bank (Romania) S.A. Bucuresti. Adresa: B-dul Timişoara nr.26Z, Clădirea Anchor Plaza, sector 6. Executor bancar Nacu Cristian Andrei. Pentru participare la licitaţie trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire, până în 15 februarie, ora 17. Mai multe informaţii găsiţi la executori, la adresele indicate.

6. Apartament 3 camere, 52 mii euro
Adresa - Str. Izvorul Trotuşului nr. 2, bl. D8, sc. F, et. 2, ap. 55, sect. 4
Suprafaţa utilă 53,5 mp
Data - 23 aprilie ora 10.
Preţ - 214.282 lei
Locul licitaţiei - Sediul Birou Executor Judecătoresc Cristian Miloş, Str. M. Basarab nr. 96, bl. L122, sc. 1, parter, ap. 1, sector 3.
Pentru participare la licitaţie trebuie să depuneţi 10% din preţul de pornire pe seama şi la dispoziţia executorului bancar cu menţiunea cauţiune participare licitaţie. Mai multe informaţii găsiţi la executori la adresele indicate.



Sursa

27 March 2010