Ofertele last minute, plăcerea oricărui turist, mai ales pe vremuri de criză! Dacă nu v-aţi decis unde să petreceţi Anul Nou, astăzi vă propunem câteva destinaţii externe la preţuri foarte bune: Olanda, Austria şi Germania.

15677-revelion-individual-viena-1.jpgAmsterdam

Oraşul începe să petreacă încă de pe 29 decembrie, când copiii animaţi de atmosfera sărbătorilor aruncă petarde cu forme ciudate. Străzile oraşului sunt pline de turişti care vor să vadă spectaculoasele focuri de artificii şi să simtă emoţia sosirii Anului Nou.

„Poţi alege cluburile de jazz cum ar fi Sugar Factory, discotecile, clubul de comedie Boom Chicago care îţi oferă experienţa anilor ‘20. În cluburile din port Panama şi Passenger Terminal au loc petreceri în stilul anilor ‘80. Pentru o petrecere completă există Jimmy Woo, cel mai bun club din oraş sau Caspar cu un patron rebel şi petreceri în stilul lui. Servesc şampanie franţuzească şi caviar, iar preţurile pornesc de la 55 Euro. În general preţurile pentru petrecerile de Revelion sunt cuprinse între 10 şi 1000 euro, în funcţie de opţiuni. Dacă vrei o seară exclusivistă, cea mai bună alegere sunt balurile mascate cu cine festive somptuoase, cabaret de înaltă clasă şi balet" susţine Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

Principalele zone turistice, cum ar fi Leidseplein, Dam Square, Rembrandtplein Nieuwmarkt sunt locuri bune pentru a vedea focurile de artificii atent organizate, dar trebuie să mergi devreme pentru a găsi un loc bun. Dam Square este presărat cu numeroase corturi cu bere şi spectacole live. Devine foarte aglomerat la miezul nopţii, fiind luat cu asalt de turişti zgomotoşi. Dacă vrei un loc liniştit, alege orice pod de pe canalele principale ale oraşului - vei vedea focurile de artificii lansate din toate direcţiile şi vei auzi sunetele unui oraş în plină sărbătoare.

Hotel Best Western Blue Towers 4*
- de la 405 Euro/pers.,
- transport cu avionul, transferuri,
- 4 nopţi cazare cu mic dejun,
- tur panoramic al oraşului, asistenţă turistică.
- Taxa de aeroport: 115 Euro/pers.
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

Viena

Anul Nou în Austria este un mare eveniment social. Multe concerte sunt organizate în această zi! Turiştii pot începe Noul An cu un concert tradiţional vienez! "Marşul lui Radetzky" sau valsul "Dunărea Albastră" sunt numai câteva dintre compoziţiile care încântă în fiecare an spectatorii şi telespectatori din lume întreagă. Ţinuta la concert este obligatorie. Domnii trebuie să poarte costum sau frac şi cravată sau papion, iar doamnele - rochie lungă.

„Cei care vor să petreacă Revelionul într-un restaurant au de unde alege: Kutschker 44, un restaurant primitor, cu o bucătărie la vedere, astfel vor vedea cu ochii lor cum le sunt preparate delicatesele. Bucătarul pregăteşte specialităţi austriece şi jonglează cu ingredientele în bucătărie. Restaurantul Das Cottage are o grădină foarte frumoasă şi mâncare cu specific naţional şi local" explică Cristina Molfea, manager departament extern Christian Tour.

Viena, Hotel Etap Wien Sankt Marx
- de la 159 Euro/pers.
- 3 nopţi cazare cu mic dejun, transport individual.
- Preţ cameră: 2 adulţi şi un copil 4-12 ani: 359 Euro
- Detalii pe: www.christiantour.ro

Revelion şi schi în Germania

Ajunul Anului Nou este sărbătorit cu veselie şi ardoare de nemţi. Sunt într-o dispoziţie de milioane şi se bucură din plin de petreceri şi mai ales de Silvester, Ajunul Anului Nou în Germania care se sărbătoreşte pe 31 decembrie. Silvester a fost un Papă care a trăit în secolul al patrulea. Conform legendelor germane, el a vindecat lepra şi l-a pe botezat împăratul roman, Constantin cel Mare.

„Oamenilor le place să-şi petreacă timpul cu cei dragi. Bururile, cluburile şi restaurantele sunt supraaglomerate, iar Poarta Brandenburger din Berlin devine loc de întâlnire la miezul nopţii, aici sunt cele mai spectaculoase focuri de artificii şi cele mai bune concerte live. La 12 noaptea, toată lumea se pupă şi îşi urează "gutes Nue Jahr" sau "Happy New Year". Clopotele bisericilor încep să bată. Şampania şi vinul curg din plin, iar cerul este luminat de focuri de artificii" a declarat pentru Imopedia.ro Mircea Vladu, manager Prestige Tours.

Greendoor este extrem de popular printre localnici şi turişti. Aici se servesc unele dintre cele mai bune Martini seci şi cele mai bune cocktail-uri cu şampanie din Germania. Este un bar în stilul anilor '70 unde te simţi cool într-o noapte mare.

Germania, Garmisch Partenkirchen, Hotel Sporthotel Dorint 4*
- de la 205 Euro/zi apartament
- cu demipensiune. Masa de Revelion este inclusă în preţul pachetului
- Detalii pe: www.prestige.ro


17 December 2010