Pentru românii care doresc să-şi cumpere o proprietate de vacanţă ieşită oarecum din tipare există şi pe piaţa românească oferte inedite.

O casă pe apă poate părea un proiect care nu stârneşte decât zâmbete ironice, nesigur şi instabil. Însă realitatea contrazice prejudecăţile.

O astfel de construcţie nu reprezintă o noutate pentru olandezi, spre exemplu, şi nu este în niciun caz una scumpă, mai ales că prin achiziţia unei astfel de proprietăţi pasionaţii de pescuit vor putea să-şi practice pasiunea chiar de la geamul sufrageriei proprii.Construcţia are100 de metri pătraţi

Compania Docons construieşte astfel de case, la comandă, proprietăţile fiind structurate pe două niveluri şi având o suprafaţă totală de aproximativ 100 de metri pătraţi.

Durata de execuţie este de aproximativ şase luni, iar construcţia este realizată pe un flotor din beton, care asigură un grad ridicat de stabilitate chiar şi în condiţii meteo mai dificile, potrivit reprezentanţilor companiei.

Flotorul reprezintă practic fundaţia casei, iar respectiva tehnologie este utilizată de ceva vreme în ţări precum Olanda. Fundaţia din beton armat este compartimentată în şase alveole, astfel încât, în cazul inundării accidentale a uneia dintre ele, celelalte să asigure flotabilitatea (plutirea) construcţiei până la soluţionarea problemei.

Cât priveşte utilităţile, acestea sunt asigurate independent de reţelele centrale. Energia electrică se obţine cu ajutorul unor panouri solare sau cu ajutorul unei mici turbine eoliene. Tot panourile solare vor asigura şi încălzirea apei menjare, iar evacuarea apelor uzate se va realiza prin pompare, la mal.



Sursa

9 August 2010