Maldive te poartă cu gândul spre paradis şi asta datorită plajelor sale cu nisip alb, lagunelor turcoaz, rezervaţiilor de corali şi apusurilor spectaculoase care pur şi simplu îţi taie respiraţia. Insula este mică, dar se mândreşte cu pomi fructiferi ale căror fructe sunt delicioase: banane, mango, manioc. Oriunde priveşti, vezi numai parcuri exotice, clădirile sunt proiectate în armonie cu specificul exotic insulei şi nu sunt vizibile dinspre ocean, fiind în spatele vegetaţiei de cele mai multe ori.

15157-maldive6.jpgPe insulă nu găseşti decât biciclete şi maşini cu motor electric, iar hidroavionul aterizează la câţiva kilometri de insulă. Poţi face o excursie în Laguna Albastră care se află pe o insulă nelocuită, unde te răsfeţi la plajă, faci baie în ocean şi savurezi prânzul. Iar dacă îţi place să simţi adrenalina, alege una dintre cele mai interesante activităţi care se pot face în Maldive: înotul cu rechinul-balenă, un peşte de 15 metri lungime.

„Mulţi consideră că este o experienţă plăcută plimbarea pe străzile principale de cumpărături în cursul serii. Toate magazinele sunt deschise până la ora 23.00. Din bagajul tău, la întoarcerea în ţară, nu poate să lipsească ‘thudu kuna', un covoraş maldivian făcut din fibre naturale locale, dar şi miniaturile din lemn, numite ‘dhonis' care costă aproximativ 70 dolari. Există totuşi şi o restricţie: nu poţi ieşi din ţară cu produse realizate din carapace de broască ţestoasă, perle, coral negru şi coral roşu" afirmă Mădălina Popa, outgoing manager Cocktail Holidays.

15161-maldive_5.jpgVasele de croazieră îţi permit să practici sporturi acvatice. Snorkeling, scuba diving şi navigare sunt câteva dintre activităţile populare pe care le poţi desfăşura. În plus, ai parte de un număr mare de activităţi organizate la bordul lor. Echipajul are grijă ca şederea ta să fie confortabilă şi plăcută.

15158-maldive.jpg„Produsele alimentare oferite în croaziere sunt extrem de gustoase şi delicioase. Oaspeţii sunt serviţi atât cu delicatese tradiţionale, cât şi cu preparate continentale. Vei găsi şezlonguri, bazine de înot, săli de masă, baruri şi lounge. Nu îţi vor lipsi magazinele şi buticurile. Multe dintre navele de croazieră de lux au, de asemenea, camere de jocuri, ideale atât pentru copii, cât şi pentru adulţi unde pot exersa şahul şi carambolul" explică Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

15159-maldive2.jpgIar aventurile marine se vor ţine lanţ: vei face cunoştinţă în adâncuri cu toţi peştişorii care au jucat în desenul animat Finding Nemo şi te vei împrieteni cu steluţele şi aricii de mare.

„În Maldive am ţinut cu tot dinadinsul să locuiesc într-o water-villa. O căbănuţă cu acoperiş din frunze de palmier, construită pe apă, de pe terasa căreia intri direct în cea mai limpede şi cristalină apă din câte există, cu peşti de toate culorile, pe care-i vezi şi prin podeaua de sticlă a dormitorului tău. Am ajuns la water-villa cu hidroavionul şi m-a întâmpinat pajul permanent, care m-a condus la recepţie. Mi-au pus coliere de flori exotice la gât şi, după ce i-au dat şervete umede şi parfumate ca să mă răcoresc, m-au servit cu un welcome drink maldivian. Apoi am călătorit cu o maşinuţă de genul celor de golf printr-o grădina paradisiacă către un ponton de-a lungul căruia se întindeau cele 10 water-villas private" ne-a mărturisit Ciprian Enea, consultant, www.besttourism.ro.

15160-maldive7.jpgCea mai bună perioadă pentru vacanţă este din decembrie până în aprilie, când ai parte de o superbă vizibilitate a universului subacvatic. Perioada mai - noiembrie aduce valuri mari şi vânturi puternice, care pot face dificile scufundările în zonele cu recifuri de coral. Ai zbor direct Frankfurt - Male, capitala din Maldive. Zborul cu avionul durează peste 20 de ore. De la aeroportul din Male vei călători cu hidroavionul timp de aproximativ o oră.

Oferte Maldive

Maldive, Sud Male Atoll, Hotel Holiday Inn Resort Kandooma 4*
- De la 1489 Euro/pers.
- Transport avionul din principalele oraşe germane Munchen/Frankfurt/Dusseldorf, taxe de aeroport incluse
- 7 nopţi cazare cu mic dejun
- Transport aerian până în Germania: de la 125 Euro/pers.
- Detalii pe: www.prestige.ro

Maldive, Hotel Chaaya Reef Ellaidhoo Resort 4*
- De la 322 Euro/cameră/noapte
- Preţ bilet de avion de la 1075 Euro/pers
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro


Maldive, Hotel Diva Maldive 5* sup
- De la 182 Euro/pers./noapte
- Cazare în cameră dublă cu mic dejun
- Bilet de avion 795 Euro/persoana
- Plecare din Frankfurt
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

19 November 2010