Wellkept Imobiliare, o firmă controlată de o societate înregistrată în Cipru şi asociată cu numele omului de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, a început construcţia unei clădiri de birouri cu cinci etaje pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din centrul Bucureştiului, vizavi de Sala Dalles, relateaza Mediafax.

28532-o-firma-asociata-cu-numele-lui-puiu-popoviciu-d.jpgTatika Investments deţine 90% din firma Wellkept Imobiliare, restul titlurilor fiind în posesia lui Andrei Bejenaru.

Potrivit datelor Wellkept Imobiliare firmei trasmise MEDIAFAX, proiectul Bălcescu 17A va fi realizat pe un teren cu o suprafaţă de doar 333 metri pătraţi.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, terenul se află într-o zonă istorică protejată. Documentaţia care a stat la baza aprobării PUZ-ului propunea construirea imobilului astfel încât să asigure crearea unei căi de acces spre Sala "Omnia" aflată în imediata vecinătate a terenului. Lângă teren este amplasat un imobil, în stare avansată de degradare, aflat pe lista monumentelor istorice.

Proiectul dezvoltat de Wellkept Imobiliare va cuprinde spaţii de tip comercial şi de birouri, clădirea în ansamblul ei având caracteristici arhitecturale, dar şi funcţionale care se potrivesc cu modelele de afaceri ale întreprinderilor mici şi mijlocii sau ale practicienilor individuali având partiţionări cuprinse între 237 şi 290 metri pătraţi pe etaj.

Astfel, la subsol, parter şi mezanin vor fi amplasate spaţii comerciale, iar la etajele 1-5 se vor regăsi spaţii deschise pretabile în mod special pentru zone de birou, spaţii tehnice sau grupuri de utilitate generală.

Constructorul este firma Comnord, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu.

Autorizaţia de construcţie a fost aprobată în luna august de Primăria Municipiului Bucureşti, iar lucrările sunt programate să se întindă pe o perioadă de 3 ani. Data de finalizare a construcţiei este luna noiembrie 2015.

 

Sursa

6 December 2012