Compania americană Prime Estates & Development, care activează pe piaţa imobiliară şi-a anunţat intenţia de a cumpăra proprietăţi imobiliare în România, Bulgaria şi Grecia.

15504-investitii_imobiliare_91524500.jpg"Vrem să ne concentrăm pe achiziţia de proprietăţi comerciale, cum ar fi cele care necesită dezvoltare, redezvoltare sau repoziţionare, cele situate în pieţele şi zonele periferice", se arată într-un comunicat al companiei.

Având în vedere condiţiile economice actuale din industria imobiliară, strategia de investiţii a companiei include investiţii în active imobiliare, prin participări la capital. Compania nu doreşte să obţină un interes de 100% într-o proprietate, ci mai degrabă o cotă fracţionară sau printr-un joint-venture, ceea ce ar prezenta o oportunitate pentru câştigurile de capital, atunci când întreaga proprietate sau partea din proprietatee este vândută.

„Am putea achiziţiona o mare varietate de proprietăţi comerciale, inclusiv birouri, industrial, retail, hoteluri, centre de recreere şi agrement, proprietăţi cu un singur chiriaş sau multifamiliale. Aceste proprietăţi pot fi existente sau care aduc venituri, proprietăţi nou construite sau proprietăţi în curs de dezvoltare sau de construcţie", se mai arată în comunicatul companiei.

De asemenea, dacă mediul economic va permite, compania este interesată şi de dezvoltarea unor proiecte proprii. Această decizie este legată însă de costul şi disponibilitatea de finanţare a lucrărilor de construcţii, a terenului şi a forţei de muncă.


Sursa

6 December 2010