O casă ridicată în zece zile pentru o viaţă! Sună a vis frumos, dar este cât se poate de real! Maple Place, un cartier românesc cu aer canadian este soluţia pentru cei care vor confort, calitate şi timp de execuţie record pentru casa lor.

Situat la mai puţin de o jumătate de oră distanţă de centrul Capitalei, în localitatea Baloteşti, Maple Place aduce în România o tehnologie cu tradiţie îndelungată peste ocean - constucţiile pe structură din oţel galvanizat sau mai simplu spus, casele pe structură metalică.

Din ce în ce mai multe ţări recunosc avantajele acestor construcţii. În Statele Unite ale Americii structurile metalice uşoare de oţel galvanizat sunt recomandate pentru zonele predispuse la furtuni ciclonice şi cutremure.

China este pe cale să interzică construcţiile din cărămizi şi beton pentru a elimina poluarea mediului înconjurător, soluţia aleasă de fiind tot construcţiile "de tablă". Totodată, Uniunea Europeana a cheltuit peste 500.000 Euro pentru implementarea acestui sistem de construire.

Aduce multiple avantaje acest sistem, în primul rând pe aceeaşi suprafaţă construită avem mult mai mult spaţiu util, pereţii fiind puţin mai subţiri. Timpul de execuţie este extrem de mic, în maximum trei luni de zile de la faza de fundaţie construcţia este terminată, ceea ce aduce un avantaj în rapiditatea timpului de mutare a fiecărui client în parte" susţine Anca Axente , Marketing Manager Arh Ventures.

Toată casa până la ultimul nit se aduce din fabrică. Rolul muncitorilor este doar de a asambla acest lego uriaş. Totul se întâmplă în maximum zece zile. O altă calitate foarte importantă a structurilor metalice în raport cu cele clasice este faptul că acestea pot fi montate indiferent de vremea de afară. 

Şi dacă tot vorbim de avantaje trebuie să amintim că rezistenţa la cutremure a caselor din profile metalice este incredibilă, casa rămâne în picioare şi după un cutremur de 9 grade pe scara Richter. Trăinicia construcţiei este dată de rezistenţa oţelului, un material solid, flexibil şi elastic în acelaşi timp.

Izolaţia exterioară se face pe partea exterioară cu polistiren de 10 cm şi se tencuieşte, iar pe interior, casetele metalice din oţel galvanizat sunt umplute cu vată minerală şi apoi placate cu un dublu strat de rigips de 12 cm" ne-a declarat Anca Axente, Marketing Manager Arh Ventures.

Casele din Maple Place se vând la cheie, mobilate şi utilate cu echipament electrocasnic. Astfel, proprietarul va simţi din prima zi că a venit acasă. Şi pentru că suntem diferiţi, constructorul oferă posibilitatea clinţilor să-şi personalizeze locuinţa până la ultimul detaliu. Iar dacă acesta doreşte mai mult decât acoperă bugetul standard, nu este nicio problemă. La cerere se pot cumpăra şi alte materiale mai scumpe. Important este ca în final proprietarul să aibă ceea ce îşi doreşte.

Mobilierul se face la comandă, fiecărui client i se dă un designer de interior care îi face proiectul de mobilier conform dorinţelor şi necesităţilor lui. În această perioadă noi avem şi un bonus, perdele şi draperii pentru întreaga casă. Fiecare client poate să-şi aleagă modele, culori, materiale din variantele noastre" afirmă Anca Axente, Marketing Manager Arh Ventures.

Casele au o suprafaţă utilă de 137 mp. La parterul locuinţei se află un living spaţios şi luminos, bucătăria şi un grup sanitar. La etaj găsim trei dormitoare şi două băi. Fiecare casă are un teren ce variază între 350-400 mp, două locuri de parcare şi o grădină de aproximativ 200 mp. Şi pentru că dezvoltatorul vrea ca proprietarii să aibă în grijă doar aranjatul lucrurilor personale, tot el se ocupă şi de amenajarea grădinii înainte de predarea cheilor.

"Preţul porneşte de la 155.000 Euro cu TVA inclus, iar modalităţile de plată sunt în funcţie de nevoile clientului, noi propunem la semnarea ante-contractului un avans de 20%. După termenul de 90 de zile, cand casa este terminată, se achită 70% şi se semnează contractul de vânazare cumpărare, clientul devenind proprietar pe casă, teren şi spaţii comune" adaugă Anca Axente, Marketing Manager Arh Ventures.

Restul de 10% din valoarea casei se achită atunci când etapa din care face parte locuinţa este finalizată, căci ansamblul rezidenţial Maple Place are cinci etape de execuţie. Prima etapă cuprinde 14 case şi va fi gata în toamna acestui an, iar ultima este programată pentru anul 2012. În total în cartier vor fi 82 de case, un parc, o zonă comercială şi o grădiniţă.

Iar dacă vă imaginaţi că până în 2012 în zonă va fi un şantier, cu străzi neasfaltate şi mult praf vă spunem că nu este cazul să aveţi un astfel de gând.

„Partea de infrastructură şi utilităţi a reprezentat preocuparea noastră principală, ne-am propus să investim în confortul oamenilor înainte să construim multe, multe case, dar care nu ar fi avut curent, apa, gaze. Aşa cum am zis când am lansat proiectul, până în luna mai noi finalizăm partea de infrastructură pentru prima etapă, lucru pe care l-am şi realizat. Am asfaltat străzile, am tras curentul electric, am racordat casele la gaz, am asigurat iluminatul stradal" adaugă Anca Axente, Marketing Manager Arh Ventures.

Mai mult, dezvoltatorul s-a ocupat şi de drumul care face legătura între cartier şi şoseaua principală din localitatea Baloteşti, asta după ce a terminat partea de racordare la sistemul public de canalizare.  

„Ca şi tipar al clientului: 30-35 ani, o familie sau un cuplu care doreşte să îşi întemeieze o familie. În general oameni care provin din multinaţionale, dar nu numai. Ca şi venit : undeva 1500 euro/familie, este o persoană care îşi doreşte linişte, confort maxim" este de părere Anca Axente, Marketing Manager Arh Ventures.   






13 May 2010