Numărul americanilor care au rămas fără case este tot mai mare. Astfel, în luna august numărul locuintelor confiscate pentru neplata ratelor creditelor a înregistrat un nivel record, pentru a treia oară în ultimele cinci luni.

Băncile americane au confiscate anul acesta cu 25% mai multe locuinţe faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, ajungând la 95.364, cel mai ridicat nivel atins din 2005, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Numărul cererilor pentru prescrierea împrumuturilor, care includ notificarile de default si licitaţii, a scazut cu 5%, la 338.836.

O familie americană din 381 a primit o astfel de notificare, se arată într-un comunicat al RealtyTrac.

"Suntem pe cale să înregistrăm un an record, în privinţa prescrierilor de ipoteci şi confiscărilor de locuinţe", a declarat Rick Sharga, vicepreşedinte al RealtyTrac, în condiţiile în care situaţia economică nu s-a îmbunătăţit.

Prescrierile contribuie la cresterea ofertei pe piaţa imobiliară americană, cu până la 12 milioane de locuinţe. Cererea rămâne însă mică, din cauza şomajului ridicat şi a încheierii unui program federal de facilităţi fiscale.



20 September 2010