Numarul de agentii imobiliare a ajuns la cel mult 1.000 in prezent la nivelul tarii, de la 7.000 - 8.000 in urma cu patru ani, din cauza crizei financiare, a declarat marti directorul general al Imopedia.ro, Razvan Muntean.

24792-s2.jpg"Numarul trazactiilor imobiliare va scadea cu 10% in acest an fata de 2001 pentru ca este an electaral si, in general, cand este an electoral, lumea asteapta sa vada ce se va intampla, daca le mai maresc sau nu salariile, daca se mareste sau nu intretinerea. Este mai putin concentrata pe investitii sau pe lucruri care sunt de natura economica", a mentionat Muntean.

Acesta a mai spus ca in 2008 erau 7.000 - 8.000 de agentii imobiliare la nivelul intregii tari, iar in prezent vorbim de cel mult o mie de agentii.

"Sunt tentative slabe din partea sa revigoreze creditele in lei, care sunt in continuare foarte scumpe. Programul Prima Casa se va retrage incet-incet din piata si va lasa loc programelor alternative din partea bancilor", a mai spus directorul general al imopedia.ro.

Cererea de locuinte prin programul Prima Casa a scazut considerabil, iar specialistii se arata rezervati in ceea ce priveste prelungirea acestui program guvernamental.

Muntean a subliniat ca in prezent a ramas mai putin de jumatate din plafonul alocat programului Prima Casa, iar cererea de locuinte prin acest program a scazut considerabil.

"Cererea este afectata foarte mult de alegerile care se apropie. Piata imobiliara este foarte sensibila la orice miscare din jurul ei", a mai spus Muntean.

 

Sursa

16 May 2012