Primăria sectorului 2 nu renunţă la telegondola care va face legătura între Parcul Herăstrău şi zona Şoselei Pantelimon. Iar pentru asta plăteşte unei firme care va presta servicii de consultanţă pentru întocmirea planului urbanistic zonal aferent telegondolei circa 150.000 Euro.

sursa foto:tourist-informator.infoTelegondola va traversa lacurile din nordul Capitalei, traseul urmând să fie definitivat pe parcursul procesului de proiectare şi avizare. Potrivit autorităţilor, telegondola va servi atât ca punct de atracţie turistică şi de agrement, cât şi ca mijloc de transport în comun, urmând să ofere perspective panoramice asupra oraşului, perspective care "vor genera circuite turistice şi vor conecta poli urbani".

Telegondola va avea o capacitate de transport de 3.000 de persoane pe oră, ceea ce echivalează cu capacitatea de transport a 30 de autobuze. Acest lucru va ajuta la decongestionarea traficului, asigurând fluxuri continue de transport cu o viteză de circa 5 metri/secundă şi timp de aşteptare minim.

Licitaţia pentru serviciile de consultanţă va avea loc la 20 septembrie.

 




14 September 2010