Ţara din Orientul Mijlociu este, pentru mulţi dintre cei care caută o casă, o piaţă de lux. Suprafaţa construibilă disponibilă este una limitată. Acest lucru influenţează preţurile din rezidenţialul israelian, care se menţin la valori ridicate chiar şi în contextul actual.

foto:adevarul.roPrincipalul factor care influenţează cererea mare de case sau terenuri este reprezentat de miile de israelieni din diaspora care anual îşi manifestă dorinţa de a se muta în Israel şi, ca urmare directă, de a achiziţiona o proprietate.

Firmele de avocatură supervizează, în fiecare an, încheierea a peste 40.000 de tranzacţii. Peste  50% dintre ele sunt realizate ca urmare a solicitării unor israelieni din afara ţării. Multe dintre ele sunt în zona locuinţelor noi, deoarece ultimii ani au însemnat un ritm alert de construcţie a noi şi noi case", spune Ben Mizrah, avocat specializat în tranzacţii imobiliare.

 Modernă, cu acces la plajă, cu un port propriu, metropola Tel-Aviv cunoaşte un ritm alert de dezvoltare, mai ales că aici îşi au sediul principalele instituţii economice, media şi de servicii din Israel.

Tel-Aviv, printre cele mai scumpe zone

Dacă vorbim de criză, trebuie să spun că în ţară, mai ales în Tel-Aviv,  efectele sale sunt prea puţin resimţite, iar tranzacţiile nu sunt blocate. Oferta este şi acum sub volumul cererii", precizează Levi Goldstein, broker imobiliar.

Preţul unui apartament cu trei camere în Tel-Aviv este, în medie, de 300.000 - 400.000 de dolari. Spre exemplu, o locuinţă de acest tip într-un bloc nou, cu suprafaţa de 70 de metri pătraţi, situată în apropierea plajei, costă 600.000 de dolari.

Sursa

16 December 2009