Radu Boitan, Director al King Sturge a fost desemnat presedinte al RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors) in Romania. De asemenea, a fost desemnat comitetul director care cuprinde membri ai altor companii de consultanta imobiliara precum si experti din domeniu. RICS este recunoscuta a fi organizatia suprema la nivel mondial in materie de atestate profesionale in domeniul funciar, imobiliar, constructii precum si aspectele de mediu asociate.

16495-radu-boitan.jpg“Noul comitet de conducere va indeplini o datorie strategica, asumandu-si rolul activ de a extinde componenta RICS, raspandind standardele si practicile sale consacrate catre toti jucatorii din piata, antrenand cele mai active organizatii profesionale si clienti institutionali din comunitatea imobiliara spre a obtine un mediu de afaceri mai transparent, mai matur si mai stabil”, afirma Boitan.

Odata cu alegerea noului consiliu director, RICS si-a stabilit planul de actiune in Romania: o comunicare mai buna cu membrii si candidatii sai, pentru crearea unor legaturi mai stranse intre acestia, precum si a sinergiilor de afaceri intre companii, institutii si organizatii profesionale. Institutul planifica instruirea si suportul permanent al studentilor APC (Assessment of Professional Competence- perioada de instruire practica premergatoare examinarii finale), precum si al candidatilor care sunt deja profesionisti practicanti, prin studii de caz, note informative, popularizarea standardelor si a celor mai bune practici pentru fiecare segment de activitate. O alta actiune va fi promovarea standardelor de evaluare RICS “Red Book” si posibilitatea traducerii lor in limba romana.

Radu Boitan adauga: “Obtinerea certificatului RICS este, fara indoiala, marca profesionalismului absolut in domeniul imobiliar, recunoscut la nivel mondial, iar in Romania a inceput sa fie solicitat din ce in ce mai mult de catre clienti  internationali pe care King Sturge ii reprezinta, in special pentru evaluari. Acesta confera incredere clientului ca trateaza cu o companie membra a unui organism recunoscut care stabileste si mentine standarde si asigura protectia clientului printr-un cod strict de etica  profesionala. Pe masura ce piata se va maturiza si din ce in ce mai multi investitori institutionali vor intra pe piata, este foarte probabil ca o mai buna transparenta si certificatele profesionale sa devina o conditie, lucru pe care il confera statutul de membru RICS, ca individ ori companie.”

Ca si companiei membra a RICS, King Sturge ofera suport si perspective de angajare tuturor candidatilor care vizeaza sa devina parte a acestei organizatii profesionale. Programul European de Recrutare implica selectarea absolventilor care au rezultate deosebite, ai universitatilor economice si de afaceri din toata Europa continentala. Candidatii acceptati vor parcurge o perioada de pregatire structurata in cadrul unui birou din orice tara europeana unde King Sturge este prezenta, conducand la obtinerea atestatelor profesionale locale sau la certificatul RICS.

Noul presedinte RICS, Radu Boitan, are o experienta de peste 14 ani in domeniul consultantei imobiliare incluzand investitii, evaluari, cercetari de piata, servicii profesionale, precum si servicii de intermediere imobiliara in Romania.

Din punct de vedere istoric, King Sturge a oferit trei presedinti ai RICS in fiecare din ultimele trei secole: William Sturge, unul din membrii fondatori (1878), Philip Franklin (1976) and Max Crofts (2009). RICS  (Institutul Regal al Inspectorilor Acreditati) a fost creat in 1868 in Marea Britanie.

- Sfarsit -


Notă către editori:

King Sturge, cu sediul in Londra, sărbătoreste 250 de ani de activitate in domeniul imobiliar in 2010 si este in prezent una din primele 10 companii de consultanţă din Europa (42 de sedii in 14 ţări), avand o reţea cuprinzătoare de peste 215 de birouri independente şi asociate in 47 de tări, incluzand Europa Continentală, Asia Pacific şi America de Nord. Peste 3.800 de angajaţi la nivel mondial  lucrează in servicii imobiliare şi complementare in sectorul comercial, incluzand segmentele industrial, birouri, comercial, agrement si rezidential.

King Sturge şi-a deschis filiala in Bucuresti in anul 2006. Compania oferă o gamă largă de servicii imobiliare incluzand consultanţă in investiţii, intermedierea inchirierilor si vanzărilor, administrarea proprietăţii şi a portofoliului, evaluări şi cercetări de piaţă precum şi management de proiect.

In Europa, King Sturge operează in  majoritatea centrelor economice din Marea Britanie si principalele orase ale Europei Continentale.  In Asia Pacifică, firma are asociatii in Australia, Indonezia, Malaezia si Noua Zeelandă. In Americi, King Sturge are parteneriate in Nord, Centru si Sud, prin intermediul King Sturge CORFAC International si ChainLinks Retail Advisors.

Prin intermediul unei asocieri cu o companie de administrare a averilor personale, King Sturge este acum prezentă si in Orientul Mijlociu. Primul sediu va fi infiintat in Dubai, concentrandu-se pe statele membre ale Consiliului de Cooperare din Golf (CCG), grup format din Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman si Qatar.

16 February 2011