După ce presa a scos la iveală cheltuieli de jumătate de milion de euro ale cuplului Udrea-Cocoş, fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a ţinut să precizeze pe ce anume au fost cheltuiţi aceşti bani. Investiţia a fost făcută într-un hotel central, care ar trebui să se transforme, dintr-o construcţie abandonată şi degradată, într-un magnet de turişti.

24994-hotel_grivita.jpgHotelul Griviţa a fost cândva unul dintre motivele de mândrie ale Bucureştiului, dar acum este doar o ruină ce poartă titlul de monument istoric. Tocmai de aceea, fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, pare să fie ataşată de proiect încă înainte să înceapă concret lucrările de renovare. Atragerea turiştilor este încă o prioritate a acesteia.

Îl felicit pe Dorin pentru că va curăţa mizeria aceea de loc, va amenaja un hotel frumos care va atrage turişti şi, în acelaşi timp, va reabilita un monument istoric de care nimeni nu s-a mai îngrijit şi a ajuns o dărâmătură pentru care autorităţile nu au găsit nicio soluţie în atâţia ani. Cu cât mai mulţi oameni de afaceri vor face astfel de investiţii, cu atât mai frumos va fi Bucureştiul şi mai căutat de turişti", scrie Elena Udrea pe blogul ei.

Achiziţia nu a fost făcută de la stat, ci pe cont propriu.

Soţul îmi spune că da, a reuşit până la urmă să cumpere, după negocieri lungi despre care în treacăt îmi amintise acum câteva luni, fostul Hotel Griviţa. O clădire monument istoric ajunsă o ruină, dar care este lipită de hotelul pe care îl are deja la Gara de Nord, Eurohotels. Vânzătorii sunt persoane private, moştenitori care şi-au redobândit proprietatea în instanţa de judecată", cochide Elena Udrea.

CITEȘTE ȘI Un mall marca Alin Cocoş, în Centrul Vechi. Fiul vitreg al Elenei Udrea vrea să joace cărţi mari în lumea afacerilor.


28 May 2012