Constructorii/dezvoltatorii care sunt IMM-uri ar putea obtine din partea Fondului National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) garantarea a pana la 80% din valoarea unui credit pe care-l iau de la banca pentru demararea unor noi ansambluri rezidentiale, a declarat joi Rodica Ionescu, consilier al presedintelui Fondului de Garantare.

Foto::http://neomania.roIn schimb, in sustinerea veniturilor pentru rambursarea creditului, constructorul trebuie sa-si adune promisiuni de finantare prin programul Prima Casa sau prin alte formule (daca banca ii acorda) pentru 75% din suprafata imobilului pe care vrea sa-l construiasca.

"Constructorul trebuie sa-si adune aceste promisiuni de finantare prin programul Prima casa sau prin alte formule (daca banca ii accepta, "Prima Casa" ofera insa posibilitatea ca banca sa nu mai ceara alte garantii) pentru 75% din suprafata imobilului pe care vrea sa-l construiasca.

Acesta este doar un proiect. Poate sa fie 80% ori 60% din suprafata. Noi am propus 75%, pornind de la ideea ca in general 25% este un cost pe care constructorii sau dezvoltatorii trebuie sa tina seama inainte pentru obtinerea autorizatiilor si inceperea proiectului. Proiectul este valabil doar pentru societati IMM-uri pentru ca nu putem sa garantam decat pt IMM-uri", a declarat pentru HotNews.ro Rodica Ionescu.

Toate cele 19 banci din programul "Prima Casa" sunt invitate marti la negocieri

Potrivit oficialului Fondului de Garantare, noul produs se adreseaza tuturor celor 19 banci participante la programul "Prima Casa".

 


16 October 2009