Congresul notarilor publici a decis sa continue politica de masuri sociale initiate prin diminuarea onorariilor pentru programul Prima Casa, hotarand reducerea tarifelor de onorarii ale notarilor publici si pentru alte acte si proceduri notariale, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Notarii sustin ca aceasta reducere suplimentara a onorariilor are ca scop sustinerea cetatenilor ale caror venituri s-au diminuat odata cu acutizarea crizei economico-financiare.

„Masura votata de catre Congres va permite tuturor cetatenilor sa-si rezolve, cu costuri reduse, problemele juridice a caror solutionare este de competenta notarului. In acest sens, Consiliul UNNPR, mandatat de Congres, va propune ministrului justitiei reducerea tarifelor de onorarii ale notarilor publici la anumite acte si proceduri notariale", se mai arata in documentul citat.

Cel de-al zecelea Congres al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania s-a desfasurat in perioada 17-20 iunie, la Brasov.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a primit 2.400 de dosare in perioada ianuarie-aprilie pentru programul Prima Casa, valoarea totala a garantiilor acordate fiind de 88 de milioane de euro. Dosarele aprobate pana la sfarsitul lunii mai au fost doar pentru achizitionarea de apartamente vechi, si nu pentru cumpararea de locuinte noi sau construite in asociere.

 Sursa

23 iunie 2010