In tara, anunturile de insolventa sunt mixate cu incercari de vanzare a proiectelor neterminate. Un astfel de minicartier a fost scos la vanzare la Targoviste.

17311-mall.jpgNiciun investitor din cei care si-au exprimat in­teresul pentru preluarea falimentarului City Mall din Bucuresti nu se va prezenta la prima licitatie pro­gramata pentru 31 martie, astfel ca lichida­torul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), va organiza o noua licitatie pe 20 aprilie. Investitorii interesati aveau ca termen-limita pen­tru depu­nerea documentatiei de licitatie data de 29 martie, ur­mand ca licitatia, programata pentru 31 martie, sa inceapa de la un pret de pornire de 33 de milioane de euro. Vasile Pop, reprezentantul CITR, nu a pre­ci­zat pretul la care va fi va scos din nou la vanzare centrul comer­cial dar ca, in functie de cererea si oferta din prima licitatie, vor fi organizate alte licitatii pana in iunie, mai ales ca exista dispo­nibilitate din partea bancilor creditoa­re de a finan­ta noii proprietari.

In februarie, cand a fost anuntata data primei licitatii, mai multe fonduri de investitii si dezvol­tatori de malluri si-au exprimat interesul de a par­ticipa la licitatie. Centrul comercial a intrat in fali­ment in luna noiembrie a anului trecut, prin­cipala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului aus­tra­lian de investitii APN European Retail Trust), de a achita costurile financiare pe care le-a pre­supus achi­zitionarea City Mall in 2006. La vremea respec­tiva, fondul a platit pentru cumpararea mallului peste 100 de milioane de euro. Fondul aus­tralian este al treilea proprietar al City Mall, am­plasat in zona Eroii Revolutiei. City Mall are o su­prafata inchiria­bila de 19.000 mp, 80 de ma­gazine, o zona de cafe­nele si restaurante, precum si un cinema­tograf ope­rat de compania City Cine­ma. In pre­zent, mana­gementul City Mall este asi­gurat de Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Minicartier de lux, scos la vanzare cu 447.500 de euro

In tara, tot mai multi constructori se vad ne­voiti sa-si puna castile de protectie in cui. Com­pania Contrust Prod SRL, dezvoltator al unui minicartier de lux din Targoviste, a lansat o oferta de vanzare-preluare a ansamblului rezidential Cornisa Ialo­mitei pentru suma de 447.500 de euro. Proiectul este situat pe strada Caramidari nr. 40 in muni­cipiul Targoviste si include 9 vile P+1E, cu suprafete desfasurate construite intre 143,7 mp si 253 mp. Iulian Stanescu, directorul general al firmei dezvol­tatoare, spune ca decizia este dictata de lipsa re­sur­­selor necesare finalizarii ansamblului. „Am de­marat constructia in anul 2008, tentati - la vremea respectiva - de solutia de creditare a bancii, in sen­sul existentei unei perioade de gratie de doi ani la dobanda si rambursarea imprumutului. Astazi nu mai dispunem de fondurile necesare sustinerii investitiei, fiind nevoiti s-o vindem sau s-o cedam unui investitor. Oferta noastra de 447.500 de euro repre­zinta doar datoriile bancare, nefiind incluse comi­sio­nul de tranzactionare si diversele costuri pe care acesta le genereaza", explica directorul Contrust Prod. Vilele din ansamblu se afla in diverse faze de construire, lucrarile de siste­mati­zare pe verticala si imprejmuirea incintei sunt rea­lizate, la fel si retelele de alimentare cu apa, ca­nalizare, pluviale, electricitate si bransamentele pen­tru gaze. De ase­me­nea, aleea de acces si trotuarul din incinta sunt executate la stadiul de infra­structura cu borduri, fara stratul de bitum. Tot­odata, casele 2, 5 si 6 se afla in faza de proiect, casa 7 - la cota 0, casele 3 si 4 (duplex) - la planseul peste parter, casele 8 si 9 (duplex) - la rosu si casa 10 - finalizata in proportie de 97%.


Sursa

30 March 2011