Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu a găsit cumpărători nici pentru terenul lui Gigi Becali, nici pentru apartamentele deputatului Robert Negoiţă. Astfel că proprietăţile vor scoase din nou la licitaţie, cu un preţ de 25% mai mic.

Sursa: bursa.roTerenul lui Becali a fost confiscat de ANAF deoarece patronul Stelei are datorii de peste două milioane euro la bugetul de stat. Lotul de teren cu o suprafaţă de peste 12.500 mp a fost scos la licitaţie pentru prima oară în luna iunie, cu un preţ de pornire de aproximativ 5,6 milioane euro. Cum nu s-a arătat niciun cumpărător interesat, se va reorganiza licitaţia.

Legea prevede că preţul proprietăţilor nevândute la prima licitaţie scade cu 25%, astfel că suma de pornire a terenului pentru vânzarea publică ce va avea loc pe 25 iulie a fost stabilită la aproximativ 4,2 milioane euro.

Omul de afaceri Robert Negoiţă a prejudiciat statul cu o sumă impresionantă de 45 milioane euro, respectiv 28 milioane de euro plus penalităţile aferente, conform datelor ANAF. Drept urmare, i-au fost sechestrate numeroase proprietăţi: 58 de apartamente, peste 500 de locuri de parcare şi un teren intravilan, scoase la licitaţie în luna iunie.

Doar două apartamente cu două camere au fost vândute în urma primei licitaţii, conform publicaţiei Capital. Mai mult, pe lista proprietăţilor de vânzare, a mai fost adăugat un apartament cu trei camere - în total, 57 de locuinţe, dintre care zece sunt nefinisate.

Imobilele confiscate de ANAF sunt situate în Splaiul Unirii, în localitatea Popeşti-Leordeni (cartierul ConfortCity), iar preţul acestora a scăzut după cum urmează:

• Apartamente cu o cameră - între 21.750 şi 24.975 euro
• Apartamente cu două camere - între 29.250 şi 31.125 euro
• Apartamente cu trei camere - între 42.750 şi 45.000 euro
• Apartamente cu patru camere - între 57.750 şi 61.125 euro
• Apartamente „la roşu", cu una, două, trei şi patru camere - între 13.125 şi 37.500 euro

"Preţul de pornire al licitaţiei este preţul de evaluare pentru fiecare bun imobil în parte sau pe întreg lotul scos la licitaţie, diminuat cu 25%, în conformitate cu prevederile art. 162, din OG 92/2003, privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. La preţul de adjudecare se va aplica TVA", se arată în anunţul postat de Fisc.

Ambii oameni de afaceri au declarat că vor duce mai departe procesele cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, deoarece consideră că ANAF acţionează abuziv

Licitaţia a fost programată pentru data de 28 iulie. Este bine de ştiut că participanţii trebuie să achite 10% din preţul de pornire.

Află aici mai multe informaţii despre proprietăţile celor doi oameni de afaceri scoase la licitaţie


19 July 2011